ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 17/03/2022

➤Το «Αβαλον Των Τεχνών» είναι ένα διαδικτυακό πολιτιστικό περιοδικό, που δημιούργησε ο Γιώργος Πισσαλίδης. Η ύλη του, όπως μας την περιγράφει το ίδιο το περιοδικό, είναι προσανατολισμένη «στο πάντρεμα της παράδοσης και της κλασικής άποψης περί τέχνης με το μοντέρνο πνεύμα τού σήμερα, αλλά μακριά από το κυρίαρχο ρεύμα αποδόμησης». Το βρίσκετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://avalonofthearts.gr/.

➤ Στο «Αβαλον Των Τεχνών» δημοσιεύτηκε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Την παραχώρησε ο «πατριάρχης του crime fiction στην Ελλάδα» Τζίμμυς Κορίνης στον συγγραφέα Γιώργο Σταφυλά.

➤ Εκεί, μεταξύ άλλων, διαβάζουμε: «Δεν υπάρχει “αστυνομικό μυθιστόρημα”! Ο όρος είναι αδόκιμος. Ο σωστός όρος είναι crime fiction. Μυθοπλασία του εγκλήματος. Αυτός είναι ο σωστός όρος παγκοσμίως. Αυτό είναι το είδος και, από εκεί και μετά, υπάρχουν τα υποείδη. Δεν υπάρχει σκέτο “αστυνομικό”.

➤»Η Αγκαθα Κρίστι, φερ’ ειπείν, που διαβάζω συχνά να την αποκαλούν “βασίλισσα του αστυνομικού”, δεν έγραψε ποτέ “αστυνομικό” μυθιστόρημα! Εγραφε detective stories. Με ήρωα τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό. Επίσης, έγραφε ιστορίες μυστηρίου “κλειστού δωματίου”, δηλαδή ιστορίες όπου το έγκλημα διαπράττεται σε έναν περιορισμένο χώρο και όσοι είναι παρόντες στον χώρο είναι και ύποπτοι».

➤ Στη συνέντευξη μαθαίνουμε πολλές άγνωστες λεπτομέρειες για τη ζωή, το έργο και τις περιπέτειες του Τζίμμυ Κορίνη – όπως, για παράδειγμα, ότι «το ελληνικό κοινό, όταν διάβαζε στη “Μάσκα” και στο “Μυστήριο” Πίτερ Τσέινι, Ερλ Στάνλεϊ Γκάρντνερ, περιπέτειες του Ελ Χαλκόν και άλλα μυθικά ονόματα του crime fiction και των western, διάβαζε στην πραγματικότητα Τζίμμυ Κορίνη».

➤ Ο κ. Κορίνης, μιλώντας για τη συγγραφική του παραγωγή, αποκαλύπτει ότι έγραφε μια κεντρική ιστορία (30.000 λέξεις) και τέσσερα με πέντε διηγήματα «εναλλάξ κάθε εβδομάδα, επί 5 χρόνια, για το “Μυστήριο” και 11 για τη “Μάσκα”. Και μιλάμε για εβδομαδιαία περιοδικά!».

➤ Ολόκληρη η συνέντευξη βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://avalonofthearts.gr/crime-fiction-korinis/.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα