ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 21/03/2022

➤Ο Ζελένσκι έδωσε συνέντευξη στο CNN και είπε ότι οι «οι ρωσικές δυνάμεις ήρθαν να μας εξοντώσουν, να μας σκοτώσουν».

➤Στον πόλεμο, αυτό ακριβώς γίνεται: Ο εχθρός έρχεται για να σκοτώσει τον αντίπαλο – και, εν προκειμένω, ο επικεφαλής των ουκρανικών δυνάμεων είναι ο Ζελένσκι. Στ’ αλήθεια κινδυνεύει.

➤Γι’ αυτό δεν πρέπει να γίνονται πόλεμοι. Επειδή οι σκοτωμοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι τους. Γι’ αυτό πρέπει να βρεθεί φόρμουλα να συναφθεί ειρήνη. Για να σταματήσει το κακό.

➤Ο Ζελένσκι είπε ότι «αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η μάχη μεταξύ των δύο χωρών θα οδηγήσει σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο». Κι αυτό ισχύει. Γι’ αυτό θα πρέπει και εκείνος και ο Πούτιν να βρουν μια λογική φόρμουλα για να αποφευχθεί η συμφορά.

➤Ωστόσο, οι εκκλήσεις -έμμεσες και άμεσες- του Ζελένσκι να παρέμβει με τον α’ ή β’ τρόπο το ΝΑΤΟ ακριβώς εκεί θα μπορούσαν να έχουν ήδη καταλήξει: στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αντίφαση είναι μεγάλη και τα κίνητρα του ανδρός κάπως… περίεργα.

➤Επιπλέον, ο Ζελένσκι δεν νοιάζεται τόσο για την παγκόσμια δικαιοσύνη και αδελφοσύνη, αλλά -αναμενόμενο και θεμιτό αυτό- για τη θέση της χώρας του. Οταν στις 26 Φεβρουαρίου ευχαριστούσε τον Ερντογάν και την Τουρκία για το κλείσιμο των Στενών (βλ. εικόνα) δεν σκέφθηκε τη μαρτυρική Κύπρο μας και όσα υπέφερε από τους τρισβάρβαρους Αττίλες.

➤Ποσώς ενδιέφεραν τον πρώην κωμικό ηθοποιό το Διεθνές Δίκαιο, οι αγνοούμενοι, ο στρατός κατοχής, οι δολοφονημένοι, οι βιασθείσες γυναίκες, οι έποικοι και η παράνομη κατοχή εδαφών της Κύπρου από την Τουρκία.

➤Αυτή η «ασυμμετρία» και οι αντιφάσεις μεταξύ διακηρύξεων και πράξεων του Ζελένσκι, καθώς και η ασυγκράτητη επιθετικότητα του Πούτιν έχουν οδηγήσει την Ουκρανία δεκαετίες πίσω και την ανθρωπότητα στα πρόθυρα της καταστροφής.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα