ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 07/04/2022

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέχρι τώρα τουλάχιστον, ως πρωθυπουργός δεν μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει κάποιο σημαντικό τρόπαιο στην τροπαιοθήκη του.

Ο μοναδικός αντίπαλος που έχει κατορθώσει να νικήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι τα πλαστικά καλαμάκια. Αυτά, μάλιστα! Τα κατατρόπωσε με χαρακτηριστική ευκολία. Δύσκολα μπορείς να βρεις σήμερα πλαστικά καλαμάκια.

Οι καφετέριες, όταν παραγγέλνεις κρύο καφέ, αντί για κανονικό καλαμάκι σού φέρνουν χάρτινο, το οποίο λιώνει μέχρι να πιεις τη δεύτερη τζούρα – και κάθε φορά που γίνεται αυτό θυμάσαι να μνημονεύσεις τον πρωθυπουργό με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια για το πρόσωπό του.

Δεν είναι, ωστόσο, όλα εύκολα σαν τα πλαστικά καλαμάκια για τον κ. Μητσοτάκη. Στα σοβαρά δεν προλαβαίνει να καταγράφει γκάφες και κωλοτούμπες. Η κεντρική επιλογή του να κλείσει τις λιγνιτικές μονάδες είναι μια από τις τρανές αποδείξεις ότι ο άνθρωπος δεν νογάει γρυ από πολιτική, αλλά ξέρει μόνο να αναπαράγει νεοταξικά τσιτάτα.

Διέταξε να κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες για να «απεξαρτηθούμε» από τον λιγνίτη (λες και είναι «εξάρτηση» να εκμεταλλεύεται η πατρίδα μας ένα ατού της), ανέβηκε το κόστος του φυσικού αερίου στα ουράνια κι ο Μητσοτάκης έκανε την καρδιά του πέτρα και διέταξε επαναλειτουργία λιγνιτικών μονάδων.

Στα εγκαίνια του φωτοβολταϊκού πάρκου των ΕΛ.ΠΕ. στην Κοζάνη δήλωσε ότι η λειτουργία λιγνιτικών μονάδων -τις οποίες αποπειράθηκε να τερματίσει χωρίς να έχει προβλέψει κανένα εναλλακτικό σχέδιο για την εξασφάλιση ενέργειας για την Ελλάδα- τελικά θα παραταθεί.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Στην τρέχουσα συγκυρία η πολιτική μας οφείλει να είναι ευέλικτη. Για την επόμενη διετία είναι λογικό να αυξήσουμε την παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη, αυξάνοντας κατά 50% την εξόρυξη, για να μειώσουμε την εξάρτηση από το φυσικό αέριο. Η νέα μονάδα της ΔΕΗ Πτολεμαΐδα 5 θα λειτουργήσει ως λιγνιτική μέχρι το 2028 και, αν χρειαστεί, θα παραμείνουν σε λειτουργία μονάδες όπως η Μελίτη και ο Αγιος Δημήτριος 5. Θα αξιολογηθεί ανάλογα με τις ανάγκες, τη διαμόρφωση των τιμών και τη διαθεσιμότητα του φυσικού αερίου».

Να βρούμε, βρε παιδιά, κάναν εύκολο αντίπαλο για τον πρωθυπουργό για να σημειώσει και μια νίκη. Να, ας είναι κάτι σαν πλαστικό καλαμάκι. Να κάμπτεται εύκολα. Η πραγματικότητα είναι σκληρή κι αλύγιστη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα