ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 13/05/2022

➤ΜΙΑ ανάρτηση στο διαδίκτυο είναι σαν αφισοκόλληση που μένει για χρόνια πολλά. Iσως φτάσει να παραμείνει μέχρι το τέλος του ανθρώπινου ψηφιακού πολιτισμού – αν υπάρξει ποτέ κάτι τέτοιο.

➤ΑΥΤΟ έχει και τα καλά του και τα κακά του. Στην περίπτωση του κορονοϊού είναι καλό να παραμένουν οι διαδικτυακές αναρτήσεις ως κτήματα εσαεί, διότι μπορούμε να διαπιστώνουμε κατά πόσον επαληθεύονται οι προβλέψεις των ειδικών (εντός και εκτός εισαγωγικών η λέξη «ειδικός»).

➤ΣΤΟ «ΒΗΜΑ» της 18ης Οκτωβρίου 2021 διαβάσαμε μια πρόβλεψη που κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Η πρόβλεψη έγινε στην τηλεόραση του Σκάι από την πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη:

➤«Ο ΚΑΘΕΝΑΣ πρέπει να σώσει τον εαυτό του, γιατί, αν πάμε και στον Δεκέμβρη και αρχίσουν και οι γρίπες, να ξέρουν οι ανεμβολίαστοι ότι τις μονάδες δεν υπάρχει περίπτωση να τις αποφύγουν».

➤ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ, αυτή η τόσο προβεβλημένη ιατρός (η οποία είχε δηλώσει με καμάρι ότι ουδέποτε έστειλε SMS, όπως είχαν διατάξει το πανελλήνιο να πράττει στην πρώτη καραντίνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο στρατηγός τσέπης Νίκος Χαρδαλιάς) εκτιμούσε ότι οι ανεμβολίαστοι είχαν στανταράκι την εντατικούλα αν δεν έσπευδαν να εμβολιαστούν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021.

➤ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ… όμορφο να την καλέσει κάποιος εκ των δημοσιογράφων, που μάλλιασε η γλώσσα τους να της μιλούν διαρκώς στις εκπομπές τους, για να εξηγήσει μία προς μία τις κατά καιρούς προβλέψεις της;

➤ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ εξαιρετικά ενδιαφέρον να γίνει το ίδιο και με τους άλλους λαμπρούς τηλεαστέρες της Ιατρικής, που ανέλαβαν να μας… σώσουν με την επιστημοσύνη τους και φτάσαμε να έχουμε ξεπεράσει τους 29.000 νεκρούς από κορονοϊό;

➤«VERBA volant, scripta manent» («οι λέξεις πετούν, τα γραπτά μένουν») έλεγαν οι Ρωμαίοι. Την εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας μένουν και τα λόγια – ειδικά αυτά που ξεστομίζονται απερίσκεπτα στην τηλεόραση και αναπαράγονται σε διαδικτυακά μέσα.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα