ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 25/05/2022

➤Η εικόνα με την Τουρκάλα που ξύνει τον τοίχο της Αγια-Σοφιάς στη Βασιλεύουσα για να πάρει… σουβενίρ δεν αποτελεί μόνο οδυνηρή συναισθηματική μαχαιριά, αλλά και ένα ερώτημα προς όλους: Πόσο πολύ σεβόμαστε τα όσια και τα ιερά μας; Μέχρι πού είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε για να τα υπερασπιστούμε;

➤Και, για όνομα του Θεού, ας μην αρχίσει κάποιος από την κυβέρνηση να φουμάρει πάλι το κοινό με τάχα προσφυγές στα διεθνή όργανα, διότι οι Τούρκοι αυτά τα διεθνή όργανα έχουν γραμμένα στα δικά τους… όργανα.

➤Τις απαντήσεις στα ερωτήματα όλων έδωσε το 1907 στο «Εκκλησις προς το Πανελλήνιον Κοινόν» ο εθνικιστής λογοτέχνης Περικλής Γιαννόπουλος (1871-1910):

➤«Ο Αλέξανδρος αρχίζει την πραγματική ελληνική ιστορία. Ντροπή σας να συζητάτε με τον σκυλόφραγκο αν η Μακεδονική σας γη είναι δική σας γη. Και να τον πείσεις, δεν τον πείθεις τον ληστή. […] Οι πολιτισμοί που σας έμαθαν οι δασκαλοτσούσιδες να προσκυνάτε μπρούμυτα σας καμπανίζουν κατάμουτρα με άγρια χαστούκια: Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ.

➤»Και είναι ανήθικο και άσκοπο και το να σας δώσουν και το να δεχθείτε τι. Και να σας δώσουν, αν είστε σάπιοι, ο πρώτος δυνατός θα σας το πάρει. Το ηθικόν είναι, αν είστε σάπιοι, να σας ξεπατώσουν και καθαρίσουν τη γη. Φυλάτε τη γη σας και την τιμή της, μόνο με σπαθί.

➤Πάψετε, σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες -αναφορατζήδες-, να εξευτελίζετε τη φυλή. Πάψετε, παλιόγρηες, τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το ΣΠΑΘΙ. Τα πάντα στη ζωή -η φύσις το λέει- κατακτώνται με το ΣΠΑΘΙ. Και έτσι είναι και μόνο έτσι ΠΡΕΠΕΙ να είναι. […] Ελληνική φυλή, τι φωνάζεις; Μπήκαν κλέφτες στο μανδρί; Εάν σου βαστά, έμπα διώχτους».

➤Αν μας βαστά, λοιπόν, ας διώξουμε τους βέβηλους από τα ιερά μας…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα