ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 09/06/2022

➤Σημαντική ημέρα η χθεσινή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αντικατάσταση των Ελλήνων με ξένους. Το είπε ξεκάθαρα:

➤«Αναφέρομαι στην ένταξη στην ελληνική κοινωνία των νόμιμων μεταναστών. Πρόκειται για μια απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε: την έλλειψη εργατικών χεριών που παρατηρείται τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο και στον κλάδο των κατασκευών.

➤»Και, όπως ξέρετε, υπάρχει ήδη, έχουμε ήδη φαινόμενα σοδειών που δεν μαζεύονται, μεγάλα έργα τα οποία κινδυνεύουν σήμερα να καθυστερήσουν, επειδή πολύ απλά λείπουν από τη χώρα εργατικά χέρια.

➤»Ταυτόχρονα, όμως, η ώριμη και κυρίως η συνειδητή ένταξη αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία θα ανακουφίσει και την πληθυσμιακή μας υποχώρηση. Και η εμπειρία μας από το πρώτο κύμα των Αλβανών μεταναστών είναι μια εμπειρία θετική για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία».

➤Σε ελεύθερη απόδοση τα παραπάνω σημαίνουν ότι, αφού λειτούργησε το σύστημα με τους Αλβανούς (όλοι γνωρίζουμε πώς και πόσο λειτούργησε), θα λειτουργήσει και με τους Πακιστανούς, τους Αφγανούς και τους Σομαλούς, κι είναι κρίμα να μην πέφτουν μπετά επειδή μου θέλετε εθνικές ομοιογένειες.

➤Πάντως, σε αυτό είναι ειλικρινής ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Χαίρεται να βλέπει την Ελλάδα να γεμίζει με ξένους. Ενθουσιάζεται να διαπιστώνει ότι γινόμαστε πολυπολιτισμική κοινωνία.

➤Ο Μητσοτάκης μεν τα λέει, αλλά ορισμένοι ψηφοφόροι του, που δηλώνουν ότι θέλουν εθνική ομοιογένεια, κάνουν πως δεν τα ακούνε.

➤Εκεί που είναι ψεύτης ο Μητσοτάκης είναι όταν δηλώνει ότι για το brain drain «έχουμε πλέον ουσιαστικές ενδείξεις αναστροφής αυτού του φαινομένου μέσω εργαλείων, όπως η μειωμένη φορολογία και τα κίνητρα που παρέχονται σε Ελληνες που επαναπατρίζονται».

➤Αν τα πίστευε τα παραπάνω, δεν θα βόλευε τον κανακάρη του, Κώστα, στο γραφείο του Ισπανού ευρωβουλευτή Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς.

➤Σιγά μην έχει εμπιστοσύνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χώρα που διοικεί! Ο πρωθυπουργός ψηφίζει μισθολόγιο Βρυξελλών…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα