ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 20/06/2022

➤Αν είσαι μια νεραϊδούλα Τίνκερμπελ παγιδευμένη στο σώμα ενός Βρασίδα και θέλεις η κοινωνία να σε χειροκροτεί επειδή νιώθεις Τίνκερμπελ, υπάρχει γιορτή για σένα: Αυτή της «ομοφυλοφιλικής περηφάνιας».

➤Βάζουν ζαρτιέρες, περούκες, γόβες, διχτυωτά καλσόν, και βάφονται σαν ρωσικές ναυαρχίδες προτού τις επιθεωρήσει ο τσάρος και τριγυρνούν τις ρούγες αλαλάζοντας καλιαρντά υπό τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα του κατεστημένου πολιτικού κόσμου, που κατάντησε την Ελλάδα σαν τα μούτρα του.

➤Κι όλοι οι υπόλοιποι είναι υποχρεωμένοι (ανεπισήμως μεν, αλλά ουσιαστικώς) να χειροκροτούν τον Βρασίδα-Τίνκερμπελ και τους πολιτικούς που δακρύζουν για το δικαίωμά του να παρελαύνει υπερηφάνως λες και λευτέρωσε τα Γιάννενα.

➤Η γιορτή της «υπερηφάνειας» είναι πολυήμερος, σαν κηδεία Ινδού μαχαραγιά. Επί οκτώ ημέρες που διαρκεί πρέπει να συγκινούμεθα. Ξερνάμε ελεύθερα αμέσως μετά.

➤Κι όμως, μέσα στην παραζάλη της φιέστας της «περηφάνιας» λησμονήσαμε μια άλλη γιορτή, σοβαρή: τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας, που ξεκινούν στις 17 και ολοκληρώνονται στις 19 Ιουνίου.

➤Αυτή τη γιορτή θύμισε με ανάρτησή της στο διαδίκτυο η Ελένη Παπαδοπούλου, διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών του πανεπιστημίου Sorbonne Nouvelle-Paris III και αρθρογράφος στη «δημοκρατία».

➤Η κυρία Παπαδοπούλου έγραψε σχετικά με τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας: «Από τις 17-19 Ιουνίου έχουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας. Στη Γαλλία διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, κάνουν εργαστήρια, συναντήσεις με αρχαιολόγους και δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους. Στη Γαλλία. Τη χώρα που δεν έχει ιδιαίτερα αρχαιολογικά ευρήματα. Στην Ελλάδα, την κοιτίδα της αρχαιότητας, τι οργανώνουν και διαφημίζουν; Gay pride. Είδατε κάτι στα ΜΜΕ εσείς; Βγήκε αυτή η θεία με τη στέκα να ανακοινώσει κάτι; Οχι. Γιατί; Γιατί δεν έχουν τίποτα να ανακοινώσουν. Γιατί η Ιστορία μας έχει πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων, μαζί με την ταυτότητά μας και τον πολιτισμό μας. Γιʼ αυτό. Αυτός ο θαυμάσιος πολιτισμός, με τον οποίο έπρεπε να ποτιστεί ως το μεδούλι η κάθε νέα γενιά και να είναι περήφανη για αυτόν, θάβεται γατί προέχουν οι μεταμοντέρνες αρλούμπες. Μενδώνες, Γιατρομανωλάκηδες και Πατέληδες φτύνουν πάνω στην Ιστορία μας. Μαζί με όλο τους το σινάφι. Συγχαρητήρια και στους Ελληνες αρχαιολόγους που το έχουν βουλώσει και καταπίνουν την ξεφτίλα».

➤Αλήθεια, ακούσατε κάπου κάτι για το τριήμερο που είναι αφιερωμένο στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας; Μόνο ο Βρασίδας-Τίνκερμπελ έχει αξία;
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα