ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 06/07/2022

➤Η Ιστορία, θεωρητικά, είναι όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν, όλα τα κεφάλαια του μυθιστορήματος του ανθρώπινου πολιτισμού.

➤Όμως, στο τέλος μένουν οι «τίτλοι», τα μεγάλα γεγονότα. Επίσης διασώζονται και μερικές «υποσημειώσεις» – οι μικρές λεπτομέρειες που αναδεικνύουν το μέγεθος και τη σημασία των εξελίξεων.

➤Μια ενδιαφέρουσα υποσημείωση της ιστορίας του σκανδάλου Novartis και της δικαστικής ακύρωσης της μπουφόνικης μεν, δόλιας δε μπαλαφάρας περί «σκευωρίας» (δηλαδή συνωμότησαν όσοι αποκάλυπταν το σκάνδαλο, με θύματα… άσπιλους πολιτικούς) είναι η στάση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ απέναντι στο κορυφαίο ζήτημα του κλάδου: την ελευθερία του Τύπου.

➤Ενώ η εξουσία αποπειράθηκε να διαπράξει πογκρόμ εναντίον δημοσιογράφων, εκδοτών, δικαστικών λειτουργών και πολιτών επειδή ξεσκέπασαν κάποιες από τις μεγάλες βρομιές λαδιάρηδων πολιτικών, η ηγεσία του συνδικαλιστικού οργάνου των συντακτών του ημερήσιου Τύπου των Αθηνών δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

➤Περισσότερο νοιάστηκε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για την υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ, του ακτιβιστή που ίδρυσε τα WikiLeaks και αποκάλυψε εγκλήματα των ΗΠΑ και τώρα κινδυνεύει να οδηγηθεί στις αμερικανικές φυλακές, παρά για τους Eλληνες που κινδύνευσαν να οδηγηθούν στα ελληνικά κάτεργα επειδή ωφέλησαν τη χώρα αποκαλύπτοντας στοιχεία για μια τεράστια υπόθεση πολιτικής διαφθοράς.

➤Αν επισκεφθεί κάποιος την ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ, δεν θα εντοπίσει ανακοίνωση, δελτίο Tύπου, οτιδήποτε σχετικό με την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου να μην παραπεμφθούν σε δίκη λειτουργοί του Τύπου για τη διάπραξη «σκευωρίας» σε βάρος πολιτικών για το σκάνδαλο της Novartis.

➤Ποιος ξέρει, μπορεί το δελτίο Tύπου να αναρτήθηκε, αλλά να βρίσκεται σε διαδικτυακή κρύπτη και να αποκτούν πρόσβαση σε αυτό μόνον όσοι γνωρίζουν τους κατάλληλους… κωδικούς.

➤Πάντως, επειδή πού και πού πρέπει να υπενθυμίζονται τα αυτονόητα, ας τονιστεί ακόμη μία φορά ότι επικοινωνία δεν είναι μόνο η ομιλία, η εικόνα και τα κείμενα, αλλά και η σιωπή.

➤Η σιωπή του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για αυτό το μείζον ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου είναι ηχηρή και το μήνυμα που στέλνει στον ελληνικό λαό είναι ιδιαίτερα αρνητικό.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα