ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 14/07/2022

➤Η εικόνα του Aρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα βαφτίσια των παιδιών του ζευγαριού ομοφυλοφίλων (βλ. το σχετικό πρωτοσέλιδο της «Espresso») θύμισε αυτό που είχε γράψει ο άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς ο θαυματουργός (βλ. φωτογραφία): «Στα έσχατα χρόνια, το κακό και η αίρεση θα έχουν τόσο εξαπλωθεί, που οι πιστοί δεν θα βρίσκουν ιερέα και ποιμένα να τους προστατέψει από την πλάνη και να τους συμβουλέψει στη σωτηρία.

➤»Τότε, οι πιστοί δεν θα μπορούν να δεχτούν ασφαλείς οδηγίες από ανθρώπους, αλλά οδηγός τους θα είναι τα κείμενα των αγίων πατέρων.

➤»Ιδίως αυτή την εποχή, κάθε πιστός θα είναι υπεύθυνος για όλο το πλήρωμα της Εκκλησίας».

➤Η φωτογραφία του Ελπιδοφόρου με την πλούσια ομήγυρή του, εντός του ιερού ναού, δείχνει ποιοι συναπαρτίζουν το στρατόπεδο της ισχύος, του πλούτου και του πολιτικομιντιακού καθεστώτος.

➤Σε αυτό το στρατόπεδο δεν μπορεί, δεν θέλει και δεν πρέπει να ανήκει ο πιστός χριστιανός.

➤Πάντως, η υπόθεση με τούτα τα «βαφτίσια» (αν μπορεί κάποιος να τα χαρακτηρίσει κανονικά ορθόδοξα βαφτίσια) είναι αποκαλυπτική όχι μόνο για τον Ελπιδοφόρο και την ατζέντα του, αλλά και για μια σειρά από ιεράρχες που σιώπησαν.

➤Στα εύκολα, σε ζητήματα ρηχά, δίχως ουσιαστικό δογματικό περιεχόμενο και ανάγκη σύγκρουσης με πολιτικό ή εκκλησιαστικό κατεστημένο, οι περισσότεροι είναι ομιλητικότατοι.

➤Στα δύσκολα, όπου για να υπηρετηθούν η αλήθεια και ο Χριστός είναι ανάγκη να υπάρξει σύγκρουση με κάθε Ελπιδοφόρο, επικρατεί εκκωφαντική σιωπή…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα