ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 18/07/2022

➤Στις συναυλίες και στα πανηγύρια ξεδίνει κάθε καταπιεσμένος από τις καραντίνες και την αδιάκοπη γκίνια που μαστιγώνει τη ράχη του πλανήτη.

➤Δύο χρόνια περιοριστικής φαγούρας, οι Ελληνες ξέμειναν μ’ ένα τηλεκοντρόλ στο χέρι. Παρακολουθούσαν στην τηλεόραση Χαρδαλιά να τσαμπουκαλεύεται (για να μας σώσει, βρε κουτά), τον ευσυγκίνητο ιεροψάλτη-λοιμωξιολόγο Τσιόδρα να κλαίει για τη γιαγιά και τον παππού, και τις ποδηλατάδες Μητσοτάκη στην Πάρνηθα.

➤Τώρα που μας ξαμόλησαν λίγο, για το καλοκαίρι, μέχρι την επόμενη καραντίνα – πόλεμο – επιδημία – κλιματικό, κάτι τέλος πάντων, η καταφυγή είναι οι ζωντανές εμφανίσεις συγκροτημάτων.

➤Τα πανηγύρια δεν χρήζουν σχολιασμού. Αποτελούν σταθερές αξίες, λίρα εκατό στην ελληνική διασκέδαση.

➤Εδώ θα γίνει λίγος για τις συναυλίες. Εκεί βλέπεις ινδάλματα που τα τρώνε τα σαράκια του χρόνου και των καταχρήσεων, και εκεί προσπαθείς να θυμηθείς τα δικά σου νιάτα (χωρίς μεγάλη επιτυχία).

➤Δαπανάς ένα σωρό φράγκα για εισιτήριο και μπακατέλες που πουλάνε τα διαπιστευμένα -στον συναυλιακό χώρο- κιόσκια (μπλουζάκια, αναψυκτικά, φαγώσιμα της πυρκαγιάς, ποτά), βλέπεις γνωστούς που θα επιθυμούσες να αποφύγεις και δεν βλέπεις πρόσωπα που θα χαιρόσουν να ξαναδείς και φεύγοντας μποτιλιάρεσαι στην κίνηση αν έχεις δικό σου όχημα και σκας πάλι λεφτά αν δεν έχεις και πληρώσεις ταξί.

➤Παρά ταύτα η εμπειρία αξίζει διότι, κατά έναν όλως μυστηριώδη τρόπο, σχεδόν όλα τα συγκροτήματα που έρχονται κατά δω δίνουν τα ρέστα τους! Κάτι έχει η Ελλάς και τους διονυσιάζει και αποδίδουν τα μέγιστα οι εξπέρ στις κραιπάλες, οινόφλυγες δυτικοί μουζικάντηδες.

➤Μπορεί ορισμένοι να έρχονται με στόχους καθαρόαιμης, βέρας αρπαχτής, αλλά στο φινάλε το ισοζύγιο είναι μάλλον θετικό. Ούτως ή άλλως, οι συναυλίες, σε αμιγώς θεωρητικό επίπεδο, είναι ελληνικός θεσμός. Ασε που κάνεις και το χάζι σου με διάφορα απρόσμενα θεάματα.

➤Στη φωτογραφία βλέπετε έναν οπαδό των Judas Priest, ο οποίος ήρθε ντυμένος γάντι για τη συναυλία τους, που έγινε την Παρασκευή στην πλατεία Νερού στο Παλαιό Φάληρο.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα