ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 10/10/2022

● Λίγοι ήταν εκείνοι που δεν ήταν υποψιασμένοι όσον αφορά τον πραγματικό ρόλο που παίζουν διάφορες ΜΚΟ στη χώρα μας. Μετά, όμως, από το περιστατικό με την Aegean Boat Report, η οποία ένιωσε την υποχρέωση να… απαντήσει σε ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν αυτός σχολίαζε την τουρκική προκλητικότητα, δεν έμεινε κανένας ανυποψίαστος.

● Οπως έγραψε η «δημοκρατία», ενώ υποτίθεται ότι αυτή η οργάνωση ασχολείται με τους «πρόσφυγες», στην απαντητική προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανάρτηση λειτούργησε σαν… διπλωματική αρχή της Τουρκίας και έγραψε τα ακόλουθα: «Το να γεμίσουν τα νησιά με αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό μπορεί να ιδωθεί, από μερικούς, ως πρόκληση, ειδικά από τη στιγμή που αποτελεί παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης και της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων του 1947».

● Η πρόκληση από αυτούς τους σκοτεινούς τύπους δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη ούτε σε… μπανανία. Ως ήταν αναμενόμενο, ακόμα και ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης τοποθετήθηκε (δεύτερη φορά) εναντίον της συγκεκριμένης ΜΚΟ.

● Ομως, ο Ν. Μηταράκης και γενικότερα η κυβέρνηση για τον ρόλο των ΜΚΟ έχουν μόνο λόγια να παρουσιάσουν στους εκλογείς. Οι πράξεις, όμως, ξεκινούν από το τίποτα και καταλήγουν στο μηδέν.

● Ο συνάδελφος στη «δημοκρατία» Δημήτρης Παπαγεωργίου έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook κάτι που αποτελεί την πολιτική ουσία της υπόθεσης: «Οσα λέει αυτές τις ημέρες ο Νότης Μηταράκης είναι κοινή γνώση. Εδώ και χρόνια ξέρουμε ότι ΜΚΟ τα παίρνουν εξ Ανατολών, ότι οι διακινητές συνεργάζονται με ψαράδες και παρακράτος.

● »Οταν είσαι ο υπουργός, ζήτημα δεν είναι οι διαπιστώσεις, αλλά οι λύσεις. Εχει στείλει στην Ιντερπόλ τα στοιχεία αυτών που βοηθούν τους διακινητές; Εχει ζητήσει από τις χώρες στις οποίες εδρεύουν οι ΜΚΟ να διερευνήσουν τις πηγές χρηματοδότησής τους; Αντί να διεθνοποιείτε το πρόβλημα, κ. Υπουργέ, εθνικοποιήστε τη λύση του».
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα