ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 18/10/2022

● Στην πλούσια βιβλιογραφία για την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο το 1974 εδώ και λίγες ημέρες προστέθηκε το βιβλίο του βετεράνου του πολέμου της Κύπρου, το 1974, Νικολάου Αργυροπούλου*, με τίτλο «Οι ένοχοι», το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις του περιοδικού «Ενδοχώρα».

● Στο ογκώδες αυτό έργο των 492 σελίδων, μέσα από ένα πλήθος εγγράφων, συνεντεύξεων, δημοσιευμάτων, φωτογραφιών και άλλων ντοκουμέντων, αποτυπώνεται η βούληση του συγγραφέα να τιμήσει τους συμπολεμιστές του και να καταδείξει όλες τις πτυχές της προδοσίας, κατονομάζοντας και καταδεικνύοντας τους ενόχους. Με θάρρος και παρρησία ο συγγραφέας δίνει απαντήσεις σε αναπάντητα μέχρι σήμερα ερωτήματα, όπως:

●Πώς μερικοί αρχηγοί Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων αντιμετωπίσθηκαν έτσι και μερικοί άλλοι αλλιώς;

● Πώς στοιχεία που το 1974 είχαν, ας πούμε, κάποια σκοπιμότητα να χαρακτηρισθούν «απόρρητα» εξακολουθούν και σήμερα, 48 χρόνια μετά, να παραμένουν «απόρρητα»; Ισως για να εκθέτουν αυτούς που τα χαρακτηρίζουν «απόρρητα».

● Γιατί ο ήρωας τότε πλωτάρχης Χανδρινός αντιμετωπίσθηκε περίπου ως προδότης από… επίορκους αντιστασιακούς του γλυκού νερού;

● Γιατί ο Μακάριος δεν επέστρεψε στην Κύπρο, αμέσως όταν παραιτήθηκε ο Νίκος Σαμψών, ενώ η ομαλότητα είχε αποκατασταθεί;

● Γιατί και πώς δεδηλωμένα πρωτοπαλίκαρα του Ιωαννίδη έγιναν, εν μια νυκτί, πρωτοπαλίκαρα της δημοκρατίας;

● Το βιβλίο προλογίζει ο υποστράτηγος ε.α. και αρθρογράφος της «δημοκρατίας» Χρήστος Μπολώσης, ενώ ο συγγραφέας το αφιερώνει «στους αδικαίωτους συμπολεμιστές μου, τους πεσόντες στο πεδίον της μάχης και τους αγνοημένους αιχμαλώτους».

●*Στη φωτογραφία εικονίζεται ο συγγραφέας την περίοδο που υπηρετούσε ως έφεδρος λοχίας στην Κύπρο.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα