ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 1/11/2022

Όποιος στην Ελλάδα εκστομίζει τη λέξη «δικαιοσύνη» κάνει μαύρο χιούμορ. Ο θάνατος 104 συνανθρώπων μας στην πυρκαγιά στο Μάτι είναι… πλημμέλημα.

Είκοσι ένα άτομα θα δικαστούν για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος! Αυτά τα αδικήματα είναι: ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή.

Η κλοτσιά σε γάτα είναι κακούργημα και προκαλεί παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, αλλά η απανθράκωση 104 συμπολιτών μας και η ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή είναι… πλημμελήματα.

Και η «δικαιοσύνη» έχει πάρει τόσο στα σοβαρά αυτή τη δίκη για το μακελειό στο Μάτι, ώστε τη διέκοψε, διότι η αίθουσα ήταν ακατάλληλη.

Λες και οι υπεύθυνοι έμαθαν χθες ότι θα γινόταν δίκη με τόσους πολλούς μάρτυρες, δικηγόρους και κατηγορουμένους, και αιφνιδιάστηκαν. Η λέξη «ντροπή» είναι λίγη για να περιγράψει τούτη την κατάντια.

Αυτό πρέπει να το χωνέψουμε άπαντες: Για ό,τι και όπου κατηγορούνται πολιτικοί, επώνυμοι, πλούσιοι, τοπικοί άρχοντες, άτομα με… κονέ και λοιποί συγγενείς αυτά είναι πλημμελήματα, πταίσματα και παραγράφονται.

Όλοι οι άλλοι, οι πολλοί κοινοί θνητοί, είναι σκληροί εγκληματίες και έτσι θα αντιμετωπίζονται.

Η «δικαιοσύνη» στη χώρα μας έχει χάσει τόσο το πρεστίζ της, ώστε έχει φτάσει στο σημείο να την παίρνει στον μεζέ ακόμα και ο Γιώργος Λιάγκας!

Έλεγε χθες στο κατασκεύασμα που νομίζει ότι είναι πρωινή εκπομπή ότι, αν πάψουν τα ΜΜΕ (δηλαδή οι τηλεοράσεις και, κατ’ επέκταση, ο ίδιος) να ασχολούνται με την υπόθεση στον Κολωνό, οι μεγαλόσχημοι δράστες «θα τη σκαπουλάρουν»!

Κοντολογίς, την απονομή Δικαιοσύνης στην Ελλάδα έχει αναλάβει ο Γιώργος Λιάγκας και το… πάνελ του.

Κάτι τέτοια ακούς και θυμάσαι τον -όχι ιστορικά εξακριβωμένο- τελευταίο χρησμό της Πυθίας: «Χαμαί πέσε δαίδαλος αυλά. […] Απέσβετο και λάλον ύδωρ».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα