ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 10/01/2023

Χωρίς διάθεση αστεϊσμού, ξεκινάμε με την ακόλουθη παραδοχή: Είμαστε απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.

Μόνο εδώ το τραγικό και το κωμικό πάνε τόσο συχνά χέρι χέρι. Μόνο εδώ μπορεί η συγκυρία με μια απλή… μονοκονδυλιά να δείξει το απεχθές και το γελοίο πρόσωπο της εξουσίας και ταυτόχρονα να εκθέσει ως γελοίες και απεχθείς ορισμένες απόπειρες εναντίωσης στην κυβέρνηση.

Είμαστε μια χώρα με τόσο προβληματική αντίληψη των εξουσιαστών για τα καθήκοντά τους, ώστε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι παρενέβη προσωπικά στην ηγεσία της Αστυνομίας, διατάσσοντας στρατηγούς να εντοπίσουν κάποιον αχρείο που κλότσησε μια γάτα – λες κι αν δεν τους τηλεφωνήσει πολιτικός δεν δουλεύουν οι στρατηγοί και δεν μπορούν να εξιχνιάσουν ούτε υπόθεση κλοτσιάς σε γάτα…

Στην Ελλάδα, όπου ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραβίαζε την καραντίνα επί κορονοϊού με ποδηλατάδες στην Πάρνηθα και κορονοτσιμπούσια στους Φούρνους Ικαρίας (μένοντας ατιμώρητος), ο υπουργός Υγείας είδε κάποιον ευτραφή μεσήλικα να καπνίζει στα μπουζούκια και ανακοίνωσε στο διαδίκτυο ότι κινείται διαδικασία «να επιβληθεί το πρόστιμο στο μαγαζί».

Και σ’ αυτή την Ελλάδα που δεν χρειάζεται να αντιπολιτευτείς την κυβέρνηση διότι γελοιοποιείται από μόνη της, μια τραγουδίστρια, ονόματι Πάολα, έχοντας υφάκι ακόμα πιο παρακμιακό κι από τις νότες που αποδρούν μισοσκοτωμένες από το στόμα της, κάνει «αντίσταση» καπνίζοντας και «τραγουδώντας»!

Ούτε πράξεις τύπου Πλεύρη ούτε αντίπραξη τύπου Πάολας, παρακαλούμε πολύ. Δεν είμαστε φίλοι, δεν θα πάρουμε.

Είναι δύο όψεις ενός πολιτισμικού νομίσματος κάλπικου σαν τον διαβόητο «νέο πατριωτισμό» με τον οποίον μας έχουν πρήξει εκείνοι που έχουν οδηγήσει στη χρεοκοπία την Ελλάδα οικονομικά, ηθικά, πολιτισμικά και δημογραφικά.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα