ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 09/02/2023

Μία από τις πιο εύστοχες και αποκαλυπτικές για την αφέλεια (ή και την υποκρισία) μεγάλης μερίδας σχολιαστών, αναλυτών, «ευαίσθητων» τε και «σκληρών» έγινε από το περιοδικό «Το ένζυμο».

● Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του περιοδικού στο facebook διαβάζουμε ένα ποίημα:

● «Στην ξενιτιά μονάχα ο Τούρκος νιώθει τον Ελληνα πως έχει αδελφό τραγούδι σαν ακούει ελληνικό, αλλάζει τότε ο Τούρκος απ’ την Πόλη.

● Θυμώνουμε και βρίζουμε με πάθος κι ας είμαστε ως τον θάνατο εχθροί, αγάπης σπίθα έμεινε στερνή, καλά κρυμμένη στης καρδιάς το βάθος.

● Tι κι αν δεν είμαστε απ’ το ίδιο γένος και ίδιο αίμα μέσα δεν κυλά, αγέρας ίδιος γύρω μας φυσά, που μας ενώνει μέσα στο ίδιο μέρος.

● Θερμόαιμοι από τον ίδιο ήλιο και απλοχέρηδες απ’ τη βροχή, που πέφτει στις πατρίδες ‘κεί και δίνει στις καρδιές πλατύ το γέλιο.

● Τα λάθη μας οφείλονται στα πάθη, που είναι ίδια στους λαούς τους δυο.

● Καρπός από το ίδιο το νερό, το ίδιο κλίμα και την ίδια αγάπη.

● Αυτή που μας ενώνει μπλε μαγεία, μία θάλασσα ζεστή και καθαρή, που στις ακτές της ζούνε δυο λαοί, ζητεί χρυσό αιώνα δίχως βία».

● Το «Ενζυμο» αποκαλύπτει τον ποιητή με τα ακόλουθα: «Ω, τι συγκίνηση! Αυτός που έγραψε το ποίημα είναι ο Μπουλέντ Ετσεβίτ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας που διέταξε την εισβολή στην Κύπρο».

● Η ανάρτηση συνοδεύεται και από την προπαγανδιστική αφίσα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, όπου διακρίνεται αριστερά ο Ραούφ Ντενκτάς και δεξιά ο Μπουλέντ Ετσεβίτ.

● Καλό είναι να τα θυμόμαστε όλα τούτα, για να μην έχουμε αυταπάτες και για να μην πιανόμαστε κορόιδα από τους εκάστοτε ισχυρούς και επιτήδειους.

π

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα