ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 02/06/2023

● Η εξωτερική πολιτική που χάραξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη τσακίζει κόκαλα. Μας σέβονται οι φίλοι. Μας τρέμουν οι εχθροί. Και σε κάποια φάση ξυπνήσαμε και προσγειωθήκαμε στην πραγματικότητα.

● Ητοι, ούτε καν την Αλβανία δεν κάνουμε ζάφτι. Εφτασαν στο σημείο να συλλάβουν και να κρατούν ακόμη φυλακισμένο τον Ελληνα δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη (κεντρική φωτό), και το κράτος-ανέκδοτο κάθεται και… συζητάει με μια κυβέρνηση κατσαπλιάδων.

● Η είδηση, όπως τη μετέδωσε το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι αποκαλυπτική: «Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Βασίλη Κασκαρέλη (πάνω φωτό) και της υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας Ολτα Τζάτσκα (κάτω φωτό), στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου υπουργών Εξωτερικών κρατών-μελών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στο Οσλο.

● Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών έθεσε στην υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας το ζήτημα της αποφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές».

● Μέχρι τώρα ουδεμία κύρωση σε βάρος της Αλβανίας έχουμε ανακοινώσει. Ούτε ένα αντίμετρο ελήφθη για να καταστήσουμε σαφές πόσο μας δυσαρεστεί η καταπάτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Μόνο συζητήσεις, κούφια λόγια, ξεφτιλίκια πράγματα.

● Είναι τοις πάσι γνωστό ότι κράτη όπως το αλβανικό και καθεστώτα όπως του Ράμα όχι μόνο δεν χαμπαριάζουν από λόγια του αέρα, αλλά, αν όσα τους λέμε δεν συνοδεύονται από χειροπιαστές πράξεις και ασφυκτικά στενές προθεσμίες για να ικανοποιηθούν τα ελληνικά αιτήματα, αποθρασύνονται κιόλας.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα