Ηρεμολόγιο Πέμπτης 16/11/2023

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας θέλει να μας κόψει και την επιλογή της αγοράς προσφορών στα σούπερ μάρκετ! Τα «δύο στην τιμή του ενός» δεν του αρέσουν. Προτιμά να μη μας μπερδεύει. Να αγοράζουμε τα ήδη φεσωμένα προϊόντα με κάνα 5% με 10% σκόντο και πολύ μας πέφτει.

Μιλώντας στο κανάλι της «Ναυτεμπορικής», ο Σκρέκας είπε: «Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, σε τέτοιο βαθμό, δεν γίνεται αλλού στον κόσμο, δηλαδή να μπαίνει ο καταναλωτής στο σούπερ μάρκετ και να αισθάνεται ότι είναι σε ένα παζάρι, γιατί όπου να κοιτάξει θα δει διαφορετικά καρτελάκια με προωθητικές ενέργειες. Αυτά μπερδεύουν τον καταναλωτή, χάνει την εμπιστοσύνη, αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε».

Μια που ο κ. Σκρέκας έχει άποψη για τα σούπερ μάρκετ σε όλον τον… κόσμο, ας προθυμοποιηθεί κάποιος Ελλην της Αμερικής (μια χώρα που υποθέτουμε -καλοπίστως- ότι γνωρίζει ο κ. Σκρέκας) να του στείλει μια φωτογραφία από οποιοδήποτε σε οποιαδήποτε πολιτεία. Μόλις αντικρίσει τα αμερικανικά ράφια με τις προσφορές, ίσως να ζαλιστεί ο δαιμόνιος υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος δεν θέλει να μπερδευόμαστε.

Επίσης, αυτό το «όπου να κοιτάξει θα δει διαφορετικά καρτελάκια με προωθητικές ενέργειες» είναι μια πρακτική που δεν ακολουθείται μόνο στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ αλλά και σ’ ολόκληρη την υφήλιο – με την εξαίρεση, ίσως, της Βορείου Κορέας.

Επιπλέον, αυτή η φράση, του περί μπερδέματος των καταναλωτών, φανερώνει και πόσο χαϊβάνια μάς θεωρεί.

Πάντως, δεν πρέπει να ανησυχεί μη τυχόν και μπερδευτούμε ή… ζημιωθούμε από τις προσφορές. Είναι τόσο δυσχερής η οικονομική κατάσταση των πολιτών και τόσο λίγοι οι διαθέσιμοι πόροι, ώστε μια χαρά θυμούνται πόσο είχαν τα προϊόντα και αν τους συμφέρει να αγοράσουν μια προσφορά.

Ο κ. Μητσοτάκης, που τόσο νοιάζεται για τη φτωχολογιά (κάνει το παν για να μην της μοιάσει), ας οργανώσει ένα επιμορφωτικό ταξίδι στον κ. Σκρέκα. Να τον στείλει σε δυο τρεις (κατά προτίμηση δυτικές) χώρες να δει πώς δουλεύουν τα σούπερ μάρκετ.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα