Ηρεμολόγιο Τρίτης 05/12/2023

● Είμεθα οι κασκαντέρ των ουρανών και πέφτουμε συνέχεια από τα σύννεφα, δίχως καν να πληρωνόμεθα για το κασκαντεριλίκι μας.

● Αυτή τη φορά, το άλμα από τα νέφη έγινε επειδή συνελήφθη τράπερ (για δεύτερη φορά) με κατηγορίες για εγκληματική δράση, όπως ανατίναξη ΑΤΜ κ.λπ.

● Παράξενα πράγματα και πρωτότυπα. Εγραφε στίχους για ανατινάξεις, ληστείες, νονιλίκια, μαύρο χρήμα και πιστολίδια, και έκανε μερικά εξ αυτών!

● Ισως να συνελήφθη επειδή χαλούσε την πιάτσα. Επραττε ό,τι έλεγε, σε αντίθεση με την πλειονότητα πολλών δημόσιων προσώπων, που δηλώνουν και υπόσχονται τα καλύτερα για να πράξουν κάτι χειρότερο των χειρίστων.

● Πάντως, έχουν πλάκα οι υπερασπιστές του μουσικού είδους που λένε να μη θεωρούμε ότι α) ταυτίζεται ο τραγουδιστής με το τραγούδι του και β) ασκεί αρνητική επιρροή στους ακροατές αυτού του είδους η μουσική.

● Στο (α) ενίοτε υπάρχει αρκετό ποσοστό δίκιου. Οι καλλιτέχνες δύσκολα εναρμονίζονται με τον αξιακό κώδικα των τραγουδιών τους. ΑΛΛΑ, όταν τραγουδάς για ληστείες, ανατινάξεις και όπλα και τα κάνεις κιόλας, είναι αυτονόητο ότι έχεις μετατραπεί σε ζωντανό παράδειγμα όποιας τέχνης σου.

● Στο «β», το περί επηρεασμού των νέων από την τραπ, πέφτει το περισσότερο γέλιο. Δηλαδή, αν το πάρουμε ανάποδα, ακούγοντας για νταβατζιλίκια, εμπόριο ναρκωτικών, νονιλίκια, γκανγκστεριλίκια και χασικλίκια, θα εμπνευστείς να ασχοληθείς με την ανθοκομία και το πλέξιμο ή με το έγκλημα;

● Είναι, μήπως, σύμπτωση ότι η διάδοση αυτής της μουσικοκοινωνικής υποκουλτούρας συμβαδίζει με την αύξηση της παιδικής, εφηβικής και νεανικής εγκληματικότητας; Σύμπτωση πρέπει να είναι – κι εντελώς διαβολική.

● Συνένοχοι, ασφαλώς, σ’ αυτό το χάλι είναι οι γονείς, που ανέχονται σε σχολικές γιορτές να καλούνται (επ’ αμοιβή) να τραγουδήσουν διάφοροι τραπ καλλιτέχνες, που λειτουργούν ως «βάρδοι» της εγκληματικότητας.

● Εμ, τι τα θες… Εκ στόματος κόρακος εξελεύσεται κρα!

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα