Ηρεμολόγιο Πέμπτης 30/05/2024

● Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε την πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας με την πρωθυπουργική σύζυγο Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Η εικόνα τα λέει όλα.

● Η ισχύς, η κομψότητα, το κύρος της παράδοσης και η φυσική χάρη και η ευγένεια ισοπεδώνουν την αδαημοσύνη και την ασυναρτησία της ρυτιδιασμένης, παρακμιακής νεωτερικότητας.

● Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, στην απέλπιδα προσπάθειά της να δικαιώσει το κομπλιμέντο τής… υπέρκομψης, είναι ντυμένη όπως να ’ναι και προκαλεί θλίψη. Και όλα θα ήταν ανεκτά, αν δεν εκπροσωπούσε -έστω εμμέσως- την Ελλάδα.

● Δυστυχώς, για όσο διάστημα παραμείνει στην πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επιμένει να συναντά αξιωματούχους από άλλες χώρες και διεθνείς προσωπικότητες μαζί με τη συμβία του, η εικόνα της κυρίας Γκραμπόφσκι θα προβάλλεται και πάνω στην Ελλάδα.

● Χθες ήταν η ημέρα μνήμης για την Αλωση της Βασιλεύουσας από τη «μάστιγα του Θεού» (όπως έχουν αποκληθεί), τους Τούρκους.

● Πού ήταν τα δελτία Τύπου, οι ημερίδες, οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, οι εκδηλώσεις των κομματικών νεολαιών και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για το -μέχρι νεωτέρας- κλείσιμο αυτού του κεφαλαίου της εθνικής Ιστορίας;

● Με τι, στ’ αλήθεια, ασχολείται αυτό το παρακμιακό σύστημα που έχει κατσικωθεί στον σβέρκο της πατρίδας και της ρουφά το αίμα;

● Δεν υπάρχει πια ίχνος πατριωτισμού, ιστορικής μνήμης και φιλότιμου στην «ελίτ» της χώρας;

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα