Άρχισαν το «τσιπάρισμα» μέσω των smart ρολογιών

Το Βερολίνο, με πρόσχημα τον ιό, θα παρακολουθεί τους Γερμανούς!

Την ώρα που οι εξελίξεις τρέχουν αναφορικά με την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού και οι λαοί του κόσμου εναγωνίως περιμένουν την ανακάλυψη του σωτήριου εμβολίου που θα «σκοτώσει» τον θανατηφόρο νέο ιό, σκοτεινοί κύκλοι -σε κάθε γωνιά του πλανήτη- έχουν βάλει ήδη σε εφαρμογή τα σχέδιά τους για τον έλεγχο των πολιτών.

Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις που έκαναν τόσο το περιοδικό «Forbes» όσο και η εφημερίδα «Wall Street Journal» -αποκαλύψεις που έγιναν πρωτοσέλιδο θέμα στη «δημοκρατία»-, αναφορικά με το γεγονός πως χώρες όπως οι ΗΠΑ, Κίνα, Γερμανία, Ιταλία και Αυστρία καταγράφουν μέσω των GPS τις κινήσεις των πολιτών τους, με πρόσχημα την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στις μετακινήσεις με στόχο το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης του Covid-19, χθες ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα κεφάλαιο στο οργουελικό αφήγημα.

Συγκεκριμένα, αφορά μια νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία, επισήμως τουλάχιστον, έρχεται και αυτή «να μπει δυναμικά στη μάχη κατά της πανδημίας», όπως ανακοίνωσε το γερμανικό ινστιτούτο δημόσιας Υγείας «Ρόμπερτ Κοχ». Ειδικότερα, όπως δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του Λόταρ Βίλερ, η εφαρμογή αυτή ονομάζεται Corona Data Spender App (Corona Data Donor App) και με τη χρήση της οι πολίτες θα μπορούν να διαθέτουν… εθελουσίως τα προσωπικά τους δεδομένα στο ινστιτούτο για περαιτέρω ανάλυση και επεξεργασία – πάντα, όπως τόνισε και ο Βίλερ, με σκοπό να υπάρξει μια ακριβέστερη απεικόνιση της διάδοσης του κορονοϊού.

Ενώ η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για smart και fitness ρολόγια, έγινε γνωστό πως έχει την ιδιότητα να συγκεντρώνει τα δεδομένα του χρήστη, όπως το βάρος, το ύψος, το φύλο και ο καρδιακός παλμός του, ενώ μέσα σε αυτά θα καταχωρίζεται και ο ταχυδρομικός κώδικας (μέσω GPS) του χρήστη, ώστε να δημιουργηθεί ένας χάρτης στον οποίο θα απεικονίζονται πια και γεωγραφικά όσοι -πιθανόν- έχουν προβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

Στις αιτιάσεις, πάντως, εκείνων που βλέπουν -ορθά- ακόμη μία εκδοχή της εφιαλτικής πραγματικότητας που ξημερώνει στη «μετά κορονοϊό εποχή» και τη διάθεση που ενυπάρχει προς την κατεύθυνση του «τσιπαρίσματος» των πολιτών, ο Βίλερ επιχείρησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός.

Όπως τόνισε, μοναδικός στόχος είναι απλώς η δημιουργία ενός διαδραστικού χάρτη που θα αναρτάται στο ίντερνετ και θα ανανεώνεται συστηματικά, δίνοντας μια εικόνα για τον βαθμό αποτελεσματικότητας των μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα