Βροχή τα υποχρεωτικά τεστ! Ερχεται ντόμινο με lockdown

Τίποτα δεν δείχνει ικανό να βάλει φρένο στην εξάπλωση του νέου κορονοϊού στον πλανήτη, καθώς όλο και πληθαίνουν οι χώρες που παίρνουν εκ νέου μέτρα προστασίας. Τις τελευταίες 24 ώρες στις ΗΠΑ τουλάχιστον 541 ασθενείς υπέκυψαν από Covid-19, ενώ το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον 48.405 νέα κρούσματα.

  • Από τη
    Θεανώ Καρούτα

Παρά το γεγονός ότι συνεχίζουν να καταγράφονται σε ημερήσια βάση δεκάδες χιλιάδες μολύνσεις με τον νέο κορονοϊό, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα αξίωσε για πολλοστή φορά να ανοίξουν τα σχολεία στη χώρα του, ενώ δεν δίστασε να καλέσει τα κολέγια να διεξαγάγουν κανονικά τη φθινοπωρινή περίοδο του αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Την ίδια ώρα στη γηραιά ήπειρο τα υγειονομικά στοιχεία δεν μοιάζουν επίσης αισιόδοξα. Η Φινλανδία αποφάσισε να επιβάλει υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού και καραντίνα στους ταξιδιώτες από χώρες υψηλού κινδύνου, αφού οι 24 από τους 157 επιβάτες που έφτασαν από το αεροδρόμιο των Σκοπίων βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19. «Η επιδημία προέρχεται από τα Βαλκάνια» είπε η Κρίστα Κιούρου, υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υπηρεσιών. Σήμερα από τον κανόνα αυτόν εξαιρούνται 25 χώρες, όπως η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Ελλάδα και η Νορβηγία. Και η Γαλλία ανακοίνωσε νέα μέτρα, απαγορεύοντας τις δημόσιες εκδηλώσεις άνω των 5.000 ανθρώπων έως την 30ή Οκτωβρίου, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε χθες ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 1.418 νέα κρούσματα και τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν καταλήξει 64 άνθρωποι. Αφότου κατάργησε την πανεθνική καραντίνα, η Ισπανία αγωνίζεται να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, όμως συρροές κρουσμάτων καταγράφονται σε πολυπληθείς περιοχές, όπως στη Μαδρίτη και την Καταλονία. Χθες ήταν και η πρώτη μέρα του σχολείου για τους μαθητές στη Σκοτία, οι οποίοι θα προσέρχονται στις τάξεις χωρίς μάσκα. Είναι οι πρώτοι που αρχίζουν τη νέα σχολική χρονιά στη Βρετανία εν μέσω της αναζωπύρωσης του Covid-19 στη χώρα και το Νησί παρακολουθεί με προσοχή πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία.

Η επιστροφή στα θρανία των μαθητών στη Σκοτία θα γίνει σταδιακά ως τις 18 Αυγούστου. Οι μαθητές δεν θα υποχρεούνται να φοράνε προστατευτικές μάσκες ούτε να σέβονται τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης μεταξύ τους, κάτι το οποίο προκαλεί ανησυχία στο εκπαιδευτικό σώμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα