Έκαναν… ροντέο την πρώτη τηλεμαχία! Τραμπ και Μπάιντεν αντάλλαξαν σκληρά λόγια και προσβολές

Τραμπ και Μπάιντεν αντάλλαξαν σκληρά λόγια και προσβολές, σε ένα σκηνικό που χαρακτηρίστηκε από τα αμερικανικά ΜΜΕ «το απόλυτο χάος»

Τσίμπησε το δόλωμα του Ντόναλντ Τραμπ ο Τζο Μπάιντεν και έτσι επέτρεψε στον Αμερικανό πρόεδρο να δώσει το τέμπο στην πρώτη τηλεμαχία των δύο υποψηφίων για την αμερικανική προεδρία που πραγματοποιήθηκε στο Κλίβελαντ -σε μια τηλεμαχία που έμοιαζε περισσότερο με… ροντέο, παρά με πεδίο ανταλλαγής απόψεων και πολιτικών επιχειρημάτων!

Στη διάρκεια της 90λεπτης επεισοδιακής τηλεοπτικής αναμέτρησης, ο Τραμπ ήταν αυτός που έδωσε τον τόνο, φέρνοντας «στα μέτρα του» τον Μπάιντεν, ο οποίος φρασεολογικά επιχείρησε να τον ακολουθήσει -αλλά μάταια. Σε γενικές γραμμές, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν σκληρά λόγια, προσβολές και συνεχώς διέκοπταν ο ένας τον άλλον, σε ένα σκηνικό που χαρακτηρίστηκε από τα αμερικανικά ΜΜΕ «το απόλυτο χάος».

Θολά πολιτικά επιχειρήματα από τον Ρεπουμπλικάνο ηγέτη, λειψά επιχειρήματα από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών. «Ολος ο κόσμος ξέρει ότι είναι ψεύτης», «δεν υπάρχει ίχνος ευφυΐας πάνω σου», ήταν μερικές από τις… φιλοφρονήσεις που αντάλλαξαν Μπάιντεν και Τραμπ, οι οποίοι όμως δεν αντάλλαξαν χειραψία στο ξεκίνημα, ούτε βλέμμα όταν ολοκληρώθηκε η τηλεμαχία. Στο ακροατήριο, μεταξύ των λίγων δεκάδων θεατών, βρέθηκαν οι Μελάνια και Ιβάνκα Τραμπ και η Τζιλ Μπάιντεν, χαμογελαστές και καλοντυμένες.

Αναφορικά με τα της αναμέτρησης, το αναμενόμενο εξαρχής ήταν πως ο Τραμπ θα προσπαθήσει να επιβάλει την ατζέντα και τον ρυθμό του στο ντιμπέιτ, πράγμα που έγινε. Συχνά πυκνά διέκοπτε τον Μπάιντεν, σε βαθμό που και ο συντονιστής του ντιμπέιτ έδειξε να εκνευρίζεται. Ο Μπάιντεν από την πλευρά του, με τον συνηθισμένο χλιαρό τόνο του, χαρακτήρισε «ψεύτη» τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, ενώ ξέσπασε όταν ο Τραμπ συνέχισε να τον διακόπτει, πράγμα που ο μεγιστάνας συνηθίζει να κάνει στις δημόσιες εμφανίσεις του, παρά τις επανειλημμένες παροτρύνσεις του συντονιστή να αφήσει τον αντίπαλό του να εκφραστεί. «Θα το βουλώσεις επιτέλους, άνθρωπέ μου;» αποκρίθηκε. Το σκηνικό επαναλήφθηκε αρκετές φορές, με τον Μπάιντεν να αποκαλεί κάποια στιγμή «κλόουν» τον Τραμπ.

Αντικρούοντας τις κατηγορίες του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος χαρακτήρισε «σοσιαλιστικό» το σχέδιο των Δημοκρατικών για την υγειονομική περίθαλψη στις ΗΠΑ, ο Μπάιντεν αντέτεινε πως «όλος ο κόσμος ξέρει ότι όσα είπε ο Τραμπ είναι ψέματα. Αλλά δεν ήρθα εδώ για να σας δείξω τα ψέματά του. Το ξέρει όλος ο κόσμος ότι είναι ψεύτης». Ο Αμερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε επίσης επί προσωπικού εναντίον του Μπάιντεν, λέγοντας πως «δεν υπάρχει ίχνος ευφυΐας πάνω σου» και κατηγορώντας τον κεντρώο πολιτικό πως είναι «μαριονέτα της ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Από το στόχαστρο του Τραμπ δεν θα μπορούσε να λείψει ο γιος του Μπάιντεν, τον οποίον κατηγόρησε πως πήρε 3,5 δισ. δολάρια από τη Μόσχα με μη νόμιμο τρόπο για να πάρει από τον Δημοκρατικό συνομιλητή του ως απάντηση πως ο ίδιος (σ.σ.: ο Τραμπ) είναι «το κανίς του προέδρου Πούτιν».

Πέραν τούτων, οι δύο αντίπαλοι αντάλλαξαν πυρά και για την πανδημία. «Δεν θα μπορούσατε ποτέ να κάνετε τη δουλειά που έχουμε κάνει εμείς, δεν το έχετε μέσα σας» είπε ο Τραμπ. «Ξέρω πώς να κάνω αυτό που πρέπει να γίνει» και «ο Τραμπ δεν έχει κανένα σχέδιο» αντέτεινε ο Μπάιντεν. Οι δύο πλευρές ήρθαν σε σφοδρή αντιπαράθεση για τον χειρισμό της πανδημίας, την αστυνομική βία και τις διαδηλώσεις -με τον Τραμπ να μην απαντά για την αστυνομική βία, αλλά για τους «ακροαριστερούς αντίφα»-, καθώς και για την οικονομία και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 15 Οκτωβρίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα