Έφυγε ο Τραμπ από το νοσοκομείο σε χρόνο ρεκόρ και παριστάνει τον άτρωτο

Τα συστημικά ΜΜΕ έχουν στήσει «φάμπρικα» αποδόμησης της εικόνας του

Εξιτήριο επρόκειτο να πάρει χθες το βράδυ ώρα Ελλάδας ο πρόεδρος των ΗΠΑ από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν για θεραπεία από τον κορονοϊό – γεγονός που ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να ανακοινώσει γράφοντας στο twitter: «Αποχωρώ από το Walter Reed Medical Center σήμερα. Αισθάνομαι πολύ καλά. Μην φοβάστε τον κορονοϊό.

Μην τον αφήσετε να κυριαρχήσει τη ζωή σας. Έχουμε αναπτύξει μερικά πολύ καλά φάρμακα, αλλά και γνώσεις. Νιώθω καλύτερα από ότι πριν από 20 χρόνια»!

Ήδη πάντως, από χθες το απόγευμα άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο για μια τέτοια εξέλιξη και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους, ενώ οι φήμες για την κατάσταση του Αμερικανού προέδρου έδιναν κι έπαιρναν για ακόμη ένα 24ωρο – με τους αντιπάλους του, πολιτικούς και μιντιακούς, να επιχειρούν με δυσκολία να κρύψουν τη «χρυσή ευκαιρία» που τους δίνεται από την προσωρινή περιθωριοποίηση του ισχυρού άνδρα της Ουάσινγκτον εν όψει της εκλογικής μάχης.

«Η απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη. Η κατάσταση της υγείας του συνεχίζει να βελτιώνεται […] Με βάση αυτήν την απίστευτη πρόοδο […] παραμένουμε αισιόδοξοι για το γεγονός ότι θα μπορέσει να βγει σήμερα (Δευτέρα), αλλά η απόφαση δεν θα ληφθεί παρά αργότερα» τόνισε ο Μέντοους, έπειτα από μία ημέρα… έντονης δραστηριότητας του προέδρου στα social media. Αν και -για λίγο- αποσύρθηκε από το twitter, χθες ο Ντόναλτ Τραμπ επανήλθε δυναμικά από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed Medical Center. «Τα χρηματιστήρια σε άνοδο. ψηφίστε!», «ο στρατός δυνατότερος από ποτέ. ψηφίστε!», «νόμος και τάξη. ψηφίστε!», «θρησκευτική ελευθερία. ψηφίστε!», «η μεγαλύτερη μείωση φόρων στην ιστορία και άλλη μια που έρχεται. ψηφίστε!», «Διαστημική δύναμη. ψηφίστε!», «Μάχη εναντίον των διεφθαρμένων fake news μμε. ψηφίστε!» ήταν κάποια από τα tweets που ανέβασε στον λογαριασμό του χρησιμοποιώντας κεφαλαία γράμματα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δώσει έμφαση στα λεγόμενά του.

Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, από την άλλη, φρόντισαν να του καταφέρουν αλλεπάλληλα χτυπήματα προκειμένου να πλήξουν την εικόνα του, με αφορμή τη βόλτα που έκανε για λίγη ώρα την Κυριακή με ένα θωρακισμένο SUV, συνοδευόμενος από την προσωπική του φρουρά, προκειμένου να χαιρετίσει το πλήθος των οπαδών του που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο. Οι κάμερες απαθανάτισαν στιγμιότυπα με τον πρόεδρο (φορούσε προστατευτική μάσκα) να χαιρετά τους υποστηρικτές του πίσω από το φιμέ τζάμι του οχήματος. Μια κίνηση που δεν… άρεσε πάντως, καθώς προκάλεσε σφοδρές επικρίσεις από γιατρούς, και όχι μόνο, ιδίως επειδή έθεσε σε κίνδυνο τους πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας που τον συνόδευσαν.

«Όλοι όσοι ήταν μέσα στο όχημα που έκανε αυτή την εντελώς ανώφελη προεδρική βόλτα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες» τόνισε αργότερα ο Τζέιμς Φίλιπς, της Σχολής Ιατρικής του πανεπιστημίου «Τζορτζ Ουάσινγκτον». Τόνισε δε πως οι άνθρωποι αυτοί «μπορεί να αρρωστήσουν. Μπορεί να πεθάνουν. Για χάρη του πολιτικού θεάτρου. Επειδή διατάχθηκαν από τον Τραμπ να βάλουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για αυτό το θέατρο. Παράνοια».

Ο ίδιος ο Τραμπ, εντούτοις, δήλωσε ότι «έμαθα πολλά για τον Covid, έμαθα βιώνοντας την εμπειρία ο ίδιος, είναι σχολείο ζωής», ευχαριστώντας τους γιατρούς αλλά και τους «μεγάλους πατριώτες», τους οπαδούς του, που μαζεύτηκαν μπροστά στο νοσοκομείο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα