Ο Τραμπ ζητά να κηρυχθεί αυτός νικητής στη Νεβάδα!

Κατέθεσε νέα αγωγή, ενώ καθαίρεσε και τον διευθυντή Κυβερνοασφάλειας επειδή διαφωνούσε με τα περί νοθείας

  • Από τη Θεανώ Καρούτα

Στην κατάθεση ακόμα μίας δικαστικής αγωγής προχώρησε η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο αυτή τη φορά να εμποδίσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στη Νεβάδα.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από την εκστρατεία επανεκλογής του απερχόμενου προέδρου, η αγωγή αιτείται την έκδοση δικαστικής εντολής για να ανακηρυχθεί ο Τραμπ νικητής των εκλογών στη Νεβάδα ή, εναλλακτικά, την ακύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων στην πολιτεία και τη μη επικύρωση νικητή.

Η δικαστική προσφυγή κατατέθηκε επίσημα από μια ομάδα Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι είναι γνωστοί ως «οι εκλέκτορες» και θα πήγαιναν στον Τραμπ στο πλαίσιο του συστήματος του Σώματος των Εκλεκτόρων στην περίπτωση που ο Τραμπ κέρδιζε τη Νεβάδα. Κι ενώ ο Τραμπ εξακολουθεί να επιμένει πως είναι ο νικητής των εκλογών και πως αν έχασε, έχασε λόγω νοθείας, δεν κατάφερε να συγκρατηθεί και έδειξε τον θυμό του απέναντι στον διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών (CISA) των Ηνωμένων Πολιτειών, τον οποίο καθαίρεσε με μόλις δύο tweets, μια και ήταν αυτός που αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του για νοθεία στις εκλογές.

Ο Τραμπ έστειλε σπίτι του τον Κρις Κρεμπς, κατηγορώντας τον πως προσυπέγραψε μια «εξαιρετικά ανακριβή» τοποθέτηση για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, αναφερθείς στην ανακοίνωση πολιτειακών και ομοσπονδιακών εκλογικών φορέων, συμπεριλαμβανομένης της CISA, ότι οι εκλογές που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ στις αρχές του μήνα ήταν «οι πιο ασφαλείς στην ιστορία» της χώρας, αντικρούοντας τις διαμαρτυρίες της εκστρατείας του περί «τεράστιας» νοθείας σε βάρος του.

Παρά όσα του καταλογίζουν πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος, πιστός στις προεκλογικές δεσμεύσεις του, αποφάσισε να μειώσει δραστικά τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν από 4.500 σε 2.500 έως τα μέσα Ιανουαρίου, σταματώντας στην ουσία ένα βήμα πριν από την πλήρη αποχώρηση από τον πιο μακροχρόνιο πόλεμο στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Κρίστοφερ Μίλερ, τον οποίο ο Τραμπ διόρισε την προηγούμενη εβδομάδα, αφού απέπεμψε αιφνιδιαστικά τον Μαρκ Εσπερ, επιβεβαίωσε την απομάκρυνση μεγάλου μέρους των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και ανακοίνωσε μια μικρή μείωση των δυνάμεων και στο Ιράκ, από 3.000 σε 2.500.

Η εξέλιξη ικανοποίησε πολύ τους Ταλιμπάν που έκαναν λόγο για ένα σημαντικό βήμα, το οποίο θα βοηθήσει να τερματιστεί ο πόλεμος στη χώρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα