Σωτήριες και έγκαιρες κινήσεις Πενς

Σε ηγετική φυσιογνωμία των Ρεπουμπλικάνων για την «επόμενη μέρα» αναδείχθηκε τις τελευταίες ώρες ο Μάικ Πενς. Προβαίνοντας σε μια άκρως συμβολική κίνηση, να «κατεβάσει» από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter τη φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ και να την αντικαταστήσει με μια φωτογραφία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν και της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, έδειξε πως το κράτος έχει συνέχεια και πως όλοι οφείλουν να σέβονται τις δημοκρατικές, εκλογικές διαδικασίες που αποτυπώνουν -όπως προβλέπει το Σύνταγμα- τη βούληση των Αμερικανών πολιτών.

Είναι προφανές πως ο Αμερικανός αντιπρόεδρος κοιτά προς το μέλλον, και δη προς το πολιτικό του μέλλον, μια και πολλοί αναλυτές εκτιμούν πως θα διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματός του για τις επόμενες προεδρικές εκλογές. Oπως και να ‘χει όμως, ήδη πιστώνεται το γεγονός πως δεν έμεινε μόνο σε δηλώσεις, αλλά προχώρησε και σε πράξεις ουσίας, όπως να μπει μπροστά και να δώσει εντολή ώστε να επέμβει η Εθνοφρουρά με σκοπό να επιβληθεί η έννομη τάξη στο Καπιτώλιο.

Την ίδια ώρα, ένας άλλος «ισχυρός παίκτης» της επόμενης μέρας, ο Μάικ Πομπέο, έσπευσε να καταδικάσει τη βία. «Η βία, το να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια άλλων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι επιφορτισμένοι να εγγυώνται την ασφάλεια όλων μας, είναι απαράδεκτη» σχολίασε στο twitter.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα