Φρικιαστικές σκηνές από το πιο σκληρό lockdown στη Σανγκάη

Κάτοικοι ουρλιάζουν στα μπαλκόνια για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους!

Ίσως οι πιο εφιαλτικές εικόνες όλης της περιόδου της πανδημίας είναι αυτές που προέρχονται από τη Σανγκάη, την πόλη των 25.000.000 ανθρώπων, που εν μέσω σκληρού lockdown οδηγεί τους πολίτες της στην παράνοια. Πολλοί από αυτούς βγαίνουν στα μπαλκόνια και ουρλιάζουν, μην έχοντας τι άλλο να κάνουν για να εκφράσουν την αγανάκτηση και την απογοήτευσή τους.

Στους δρόμους επικρατεί χάος, τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ έχουν ήδη αδειάσει ή κλείσει. Οι κάτοικοι της Σανγκάης έχουν στραφεί στο διαδίκτυο για να ζητήσουν ιατροφαρμακευτική βοήθεια, καθώς οι αυστηροί περιορισμοί για την αναχαίτιση της νόσου Covid-19, που έχουν επιβληθεί στην πόλη, περιορίζουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγειονομικής φροντίδας.

Σε χειρότερη μοίρα

Σε ακόμα χειρότερη μοίρα έχουν βρεθεί όσοι πάσχουν από άλλα νοσήματα, άνθρωποι που έχουν βρεθεί κλειδωμένοι στα σπίτια τους, έχοντας μόνο το διαδίκτυο, όπου αναρτούν εκκλήσεις για βοήθεια σε πλατφόρμες αμοιβαίας αρωγής και σε ομάδες συνομιλίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια γυναίκα λέει ότι αναζήτησε βοήθεια στο διαδίκτυο, καθώς ανησυχούσε για τον κίνδυνο μόλυνσης της παράλυτης μητέρας της από έναν ουροκαθετήρα που χρησιμοποιεί περίπου έναν μήνα.

«Συνήθως η αντικατάσταση του καθετήρα χρειάζεται δέκα λεπτά, αλλά το γειτονικό νοσοκομείο στο οποίο πηγαίνουμε είναι τώρα σφραγισμένο» είπε η γυναίκα, που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά της. Σύμφωνα με την ίδια, περίπου πέντε νοσοκομεία την απέρριψαν, καθώς τα τμήματα που διενεργούν την εν λόγω πράξη έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Η κατάσταση όμως είναι τόσο δύσκολη, που ακόμα και όταν η θεραπεία είναι διαθέσιμη, οι περισσότεροι ασθενείς δεν έχουν μπορέσει να αποκτήσουν πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς ή να λάβουν άδεια να βγουν από το σπίτι τους.

Αδιανόητες σκηνές όμως διαδραματίζονται και σε άλλα πεδία. Στο πλαίσιο της εξάλειψης της πανδημίας, άνδρες των υγειονομικών Αρχών αρπάζουν ενίοτε και με τη βία τα κατοικίδια ζώα όσων έχουν βρεθεί θετικοί στον Sars-CoV-2 προκειμένου να τα θανατώσουν. Εικόνες απόλυτης φρίκης έχουν εμφανιστεί στο διαδίκτυο, που δείχνουν τους εργαζομένους με τις προστατευτικές στολές να ζητούν από τους ιδιοκτήτες να παραδώσουν τα σκυλιά τους μέσα σε τσάντες ή ακόμα και να ασκούν βία σε όσους δεν είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν.

Την ίδια ώρα, πάντως, εξαιτίας φόβων για την ευημερία των Αμερικανών πολιτών, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως το μη απαραίτητο προσωπικό του προξενείου τους στη Σανγκάη μπορεί να αποχωρήσει από την πόλη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα