Βροχή τα κρούσματα αλλά κανένας νεκρός στην Κίνα

Στη Σανγκάη των 25.000.000 κατοίκων καταγράφηκαν 24.820 νέες μολύνσεις. Κρύβουν θανάτους, αποκαλύπτει το ΒΒC

Κρούσματα χωρίς νεκρούς συνεχίζει να ανακοινώνει η Κίνα, καθώς η Σανγκάη εξακολουθεί να τελεί υπό αποκλεισμό λόγω Covid. Oπως ανακοίνωσε η κινεζική εθνική επιτροπή Υγείας, έχουν ανακοινωθεί επισήμως περίπου 25.000 νέες μολύνσεις, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν ασυμπτωματικούς φορείς του ιού.

Η συντριπτική πλειονότητα των νέων κρουσμάτων προέρχεται από το οικονομικό κέντρο της Σανγκάης, που αποτελεί το επίκεντρο του νέου κύματος Covid-19 στην Κίνα. Η μεγαλούπολη των 25.000.000 κατοίκων, στην οποία έχει επιβληθεί lockdown με αδιανόητες μεθόδους, κατέγραψε 24.820 νέες μολύνσεις.

«Η Σανγκάη έχει θέσει ως στόχο να σταματήσει έως την Τετάρτη τη μετάδοση του Covid-19 έξω από τις περιοχές που έχουν τεθεί σε καραντίνα» δήλωσαν δύο πρόσωπα που γνωρίζουν το θέμα, κάτι που θα επιτρέψει στη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας να χαλαρώσει περαιτέρω τους περιορισμούς του lockdown και να αρχίσει να επιστρέφει στην ομαλότητα.

Η οικονομική μητρόπολη έχει γίνει το επίκεντρο του μεγαλύτερου ξεσπάσματος της νόσου που έχει καταγραφεί στην Κίνα αφότου ο ιός ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019 στην Ουχάν, ενώ έχει καταγράψει περισσότερες από 320.000 μολύνσεις από τις αρχές Μαρτίου που άρχισε η αναζωπύρωση. Τα κρούσματα κορoνοϊού στην Κίνα είναι πάνω από 20.000 καθημερινά, παρά τα σκληρά lockdowns, ωστόσο δεν καταγράφεται κανένας θάνατος.

Πρόκειται για κάτι παράλογο και το BBC θέλησε να ερευνήσει περισσότερο το θέμα, συνομιλώντας με διευθυντές και γιατρούς νοσοκομείων αλλά και ανθρώπους που έχουν χάσει δικά τους άτομα από τον κορονοϊό. Όπως ανέφερε το βρετανικό δίκτυο, συνομίλησε με έναν διευθυντή νοσοκομείου και είχε πρόσβαση στην αλληλογραφία που εστάλη σε συγγενείς ασθενών που πέθαναν κατά τη διάρκεια της εξάπλωσης της Όμικρον.

Είχε επίσης πρόσβαση σε επίσημα έγγραφα που υποδηλώνουν πως τουλάχιστον 27 ασθενείς από ένα μόνο νοσοκομείο, οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί, έχουν πεθάνει από αυτό που η κλινική αποκαλεί «υποκείμενα προβλήματα υγείας», αλλά αρνείται να κατονομάσει ως νεκρούς από τον SARS-CoV-2.

Νέες εικόνες που σόκαραν έκαναν τον γύρο του διαδικτύου το Σαββατοκύριακο, με τις Αρχές να αρπάζουν με δαγκάνες τους θετικούς στον κορονοϊό και να τους οδηγούν σε κέντρα καραντίνας, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν το νέο κύμα. Οι περισσότεροι από τους σχεδόν 25.000.000 κατοίκους βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους εδώ και τρεις εβδομάδες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα