Πανικός στην Γερμανία από τις παραινέσεις της Νάνσι Φέζερ για αποθήκευση ειδών πρώτης ανάγκης

Χωρίς πρόθεση να σπείρει τρόμο και πανικό, η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Νάνσι Φέζερ πέτυχε με μια συνέντευξή της ακριβώς αυτό: να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό στους Γερμανούς πολίτες, τους οποίους κάλεσε να «στοκάρουν» τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Η προτροπή της προς τους Γερμανούς, μέσω της έγκριτης οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt», προκάλεσε αίσθηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς τους κάλεσε -χωρίς πανικό- να αποθηκεύσουν προμήθειες σε τρόφιμα και υγρά προκειμένου να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν πιθανές διακοπές ρεύματος για μεγάλο διάστημα. Η υπουργός παρέπεμψε μάλιστα τους πολίτες σε ειδική λίστα της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της χώρας σχετικά με τις προμήθειες που πρέπει να έχει κάποιος για να επιβιώσει επί μακρόν σε συνθήκες… κρίσης.

«Οι Γερμανοί πολίτες καλό θα είναι να είναι εφοδιασμένοι στα σπίτια τους με βασικές προμήθειες σε τρόφιμα» είπε και πρόσθεσε πως αυτό σχετίζεται με το αυξημένο ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων, με το οποίο ίσως βρεθεί αντιμέτωπη η Γερμανία, ικανών να προκαλέσουν καταστροφές σε βασικές υποδομές ύδρευσης και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Αναφορικά με τις προμήθειες, αυτές πρέπει να είναι «10 λίτρα σε νερό και υγρά, 3,5 κιλά σιτηρά, ψωμί, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, 1,5 κιλό κρέας, ψάρι και αβγά».
Μάλιστα, συνέστησε στους πολίτες να δημιουργήσουν αυτά τα αποθέματα σταδιακά και όχι να πάνε μαζικά για ψώνια, ώστε να αποφευχθούν ο πανικός και οι εικόνες με τα άδεια ράφια των σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με τη Φέζερ, την προερχόμενη από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ομοσπονδιακή υπουργό, το τεταμένο κλίμα με τη Ρωσία ίσως φέρει τη Γερμανία αντιμέτωπη με ένα ακόμα μεγαλύτερο κύμα κυβερνοεπιθέσεων. Ως εκ τούτου, όπως είπε, έχει έρθει η ώρα να τροποποιηθεί ο νόμος, ώστε να αποκτήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση περισσότερες εξουσίες στην άμυνα στον κυβερνοχώρο. «Η εντύπωσή μου είναι ότι υπάρχει επίσης ισχυρή υποστήριξη στα ομόσπονδα κρατίδια για να αναλάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ηγετικό ρόλο στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο» δήλωσε.

«Οι σύνθετες, διεθνικές απειλές από κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά μόνο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση… Υπάρχει συνεχής δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο, που επηρεάζει τις επιχειρήσεις μας αλλά και τις υποδομές ζωτικής σημασίας» κατέληξε η υπουργός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα