Ο Ζελένσκι τα έβαλε τώρα και με τον Σολτς

Μετά την επίθεση στο Παρίσι τα έβαλε με το Βερολίνο, ζητώντας να υιοθετήσει πιο καθαρή θέση στον πόλεμο της χώρας του με τη Ρωσία!

Με την απαίτηση πως η Δύση στο σύνολό της έχει την… υποχρέωση να χορεύει στους ρυθμούς του εμφανίζεται ολοένα και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος δεν διστάζει να ζητά διαρκώς περισσότερα από τους συμμάχους του. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν στη διάθεσή τους αρκετά πυρομαχικά και όπλα, αλλά χρειάζονται οπλικά συστήματα μακρού βεληνεκούς, δήλωνε χθες σε Δανούς δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Έχουμε αρκετά όπλα. Αυτό που δεν έχουμε επαρκώς είναι όπλα του βεληνεκούς που απαιτείται για να μειώσουμε το πλεονέκτημα του οπλισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια online συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε από τον εκδοτικό οίκο Berlingske Media της Δανίας. Λίγες ώρες νωρίτερα, μάλιστα, είχε σπεύσει να εγκαλέσει μέχρι και το Βερολίνο, αξιώνοντας από τον Ολαφ Σολτς να υιοθετήσει πιο καθαρή θέση στον πόλεμο της χώρας του με τη Ρωσία! Χρειαζόμαστε ο καγκελάριος Σολτς να μας καθησυχάσει ότι η Γερμανία υποστηρίζει την Ουκρανία. Αυτός και η κυβέρνησή του πρέπει να αποφασίσουν» τόνισε ο Ζελένσκι, στο πλαίσιο άλλης συνέντευξής του στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

«Η Γερμανία άρχισε παραδόσεις όπλων αργότερα από τις γειτονικές μας χώρες. Αυτό είναι γεγονός» είπε με καταγγελτικό τόνο ο Ουκρανός πρόεδρος. Οπως στηλίτευσε, αρχικώς η Γερμανία και η Γαλλία υποστήριζαν την Ουκρανία μόνο πολιτικά και ρητορικά.

Από την πλευρά του, εντούτοις, ο καγκελάριος Σολτς απέρριψε τις επικρίσεις πως η Γερμανία στέλνει με υπερβολική βραδύτητα βαριά όπλα στο Κίεβο. «Θα παραδώσουμε όλα τα όπλα που έχουμε εγκρίνει» διαβεβαίωσε ο Σολτς, υπενθυμίζοντας πως θα πρέπει προτού παραδοθούν να περάσουν από εκπαίδευση οι Ουκρανοί μελλοντικοί χειριστές τους.

Πρόκειται «για βαρύ οπλισμό. Πρέπει να είσαι, λοιπόν, σε θέση να τον χρησιμοποιήσεις, πρέπει να εκπαιδευτείς γι’ αυτό» είπε ο καγκελάριος της Γερμανίας, διευκρινίζοντας ότι Ουκρανοί στρατιωτικοί περνούν από εκπαίδευση στη γερμανική επικράτεια στον χειρισμό των οπλικών συστημάτων που θα παραλάβουν. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού Αμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ, η οποία υπερασπίστηκε τη γερμανική στάση σχετικά με την παράδοση βαρέων όπλων στην Ουκρανία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα