Γερμανία: Σάλος για τον χλιδάτο γάμο του υπουργού Οικονομικών

Τι κι αν η Ευρώπη βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής λόγω των καταστροφικών συνεπειών που έχει ο πόλεμος, ο οποίος μαίνεται στην Ουκρανία. Τι κι αν η ενεργειακή κρίση «γεννά» ακόμη μια οικονομική και κατ’ επέκταση πολιτική κρίση, που κατά πώς φαίνεται δεν θα αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο στη γηραιά ήπειρο – ούτε καν την άλλοτε πανίσχυρη Γερμανία.

Εκεί για κάποιους φαίνεται πως η ζωή απλώς… συνεχίζεται και μάλιστα πλουσιοπάροχα. Ο λόγος για τους «Κριστιάνκα», όπως αποκαλεί πια ο Τύπος της χώρας τον υπουργό Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ και τη σύζυγό του, πολιτική ρεπόρτερ της τηλεόρασης της Welt Φράνκα Λέφελντ, που τέλεσαν τον χλιδάτο πολιτικό γάμο τους την περασμένη Πέμπτη, στο μουσείο του νησιού των πλουσίων, Ζιλτ, στη Βόρεια Θάλασσα.

Η θρησκευτική τελετή έλαβε χώρα το Σάββατο, ενώ μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς και ο αρχηγός του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Κρίστιαν Μερτς, ο οποίος μάλιστα κατέφθασε στο νησί πιλοτάροντας το ιδιωτικό του αεροσκάφος!

Στη Γερμανία, όπου αναμένεται να έρθει βαρύς χειμώνας με… δελτίο στη θέρμανση, έχει ξεσπάσει σάλος βέβαια για την πολυτέλεια που έβγαζε μάτι, για την κινητοποίηση εκατοντάδων αστυνομικών για την περιφρούρηση, για το πανάκριβο εστιατόριο που επέλεξε το ζευγάρι για τη δεξίωση και για τα φορέματα της νύφης που κόστιζαν μια περιουσία, αλλά και για την Porsche με την οποία οι νεόνυμφοι αποχώρησαν. Για «όργιο νεοπλουτισμού σε δύσκολους καιρούς» έκανε λόγο το περιοδικό «Stern».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα