Νέα εμφάνιση Ερντογάν ως «κολλητός» του Πούτιν!

Ενώ κάνει τα «γλυκά μάτια» στη Δύση εν μέσω ουκρανικού, την ίδια ώρα επιχειρεί καινούργια ανοίγματα στην Ανατολή

Ως… κολλητός του Βλαντιμίρ Πούτιν επιχειρεί να επανασυστηθεί στη διεθνή κοινότητα ο επικίνδυνος τυχοδιώκτης «σουλτάνος», που, ενώ κάνει τα «γλυκά μάτια» στη Δύση εν μέσω του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία, την ίδια ώρα επιχειρεί καινούργια ανοίγματα στην Ανατολή.

Συγκεκριμένα, αίσθηση προκάλεσαν τα πλάνα αλλά και οι φωτογραφίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο πρόεδρο, στα οποία οι δύο άνδρες φαίνονται (παρέα με τους Τσαβούσογλου και Λουκασένκο) να συνομιλούν σε ευχάριστο κλίμα και να γελούν μεταξύ τους, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης που διεξήχθη στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν.

Αυτό όμως που συζητήθηκε περισσότερο ήταν το στιγμιότυπο στο οποίο ο Ερντογάν φαίνεται να κρατά αγκαζέ τον Πούτιν, ενώ περπατούν στους χώρους όπου διεξήχθησαν οι εργασίες της συνόδου.

Επί της πολιτικής ουσίας, πάντως, όπως φάνηκε και από τα λεγόμενα του Πούτιν, η προσπάθεια της Τουρκίας να λειτουργήσει διαμεσολαβητικά στον πόλεμο που συνεχίζεται στην Ουκρανία χαιρετίστηκε από τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας. Με τον τελευταίο μάλιστα να τονίζει πως ο Τούρκος πρόεδρος «έχει σημαντική συμβολή» στις προσπάθειες τερματισμού της σύγκρουσης.

Από την πλευρά του, προφανώς διαβάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις και συνεχίζοντας να επενδύει στην πολιτική των… πολλών ταμπλό, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, έχει στόχο πια να ενταχθεί στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης (SCO).

«Οι σχέσεις μας με αυτές τις χώρες θα προχωρήσουν σε μια πολύ διαφορετική θέση μ’ αυτό το βήμα» δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους λίγο προτού αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, όπου θα συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Οταν ερωτήθηκε μάλιστα εάν εννοεί ένταξη στον SCO, απάντησε: «Φυσικά, αυτός είναι ο στόχος».

Η Τουρκία είναι αυτή τη στιγμή εταίρος διαλόγου του SCO, μέλη του οποίου είναι η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία, το Πακιστάν, το Ιράν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν, το Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Αξίζει ταυτόχρονα να υπογραμμιστεί πως στο πλαίσιο των διμερών συνομιλιών που είχαν Ερντογάν και Πούτιν κατά τη σύνοδο κορυφής ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η χώρα του και η Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία για την επίλυση μιας διένεξής τους σχετικά με τον σταθμό πυρηνικής ενέργειας που κατασκευάζεται στο Ακούγιου της νότιας Τουρκίας.

«Αν θέλει ο Θεός, θα μπορέσουμε να τελειώσουμε και να εγκαινιάσουμε την πρώτη μονάδα (του Ακούγιου) το 2023» σχολίασε ο Ερντογάν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα