Η αντισυστημική Μελόνι έχει ανάψει φωτιές στις Βρυξέλλες

Μείωση φόρων, αναπροσαρμογή συντάξεων και αγώνα κατά της μετανάστευσης περιλαμβάνει το πρόγραμμα της δεξιάς συμμαχίας

Μουδιασμένη παρακολουθεί η Ευρώπη τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία την επομένη της νίκης στις βουλευτικές εκλογές της Τζόρτζια Μελόνι, που μαζί με τη Λέγκα και τη Φόρτσα Ιτάλια θα διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή και τη Γερουσία, με ένα ποσοστό κοντά στο 43%-44%. Η άνοδος της αντισυστημικής Μελόνι σηματοδοτεί την έναρξη μιας περιόδου αβεβαιότητας στην Ιταλία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

To πρόγραμμα που προσυπέγραψαν οι δύο παρατάξεις της αντισυστημικής Δεξιάς -τα Αδέλφια της Ιταλίας, υπό την Τζόρτζια Μελόνι, και η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι-, καθώς και η παράταξη Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προβλέπει τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του NATO, υποστήριξη της Ουκρανίας, που είναι αντιμέτωπη με τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας, και υποστήριξη κάθε διπλωματικής προσπάθειας για να εξευρεθεί λύση στη σύγκρουση.

Προσήλωση στη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, με προοπτική μια Ευρωπαϊκή Ενωση περισσότερο πολιτική και λιγότερο γραφειοκρατική, αλλά και αναθεώρηση των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας.

Πλήρη αξιοποίηση των πόρων του ευρωπαϊκού σχεδίου ανάκαμψης, υπέρβαση των τρεχουσών καθυστερήσεων στην εφαρμογή του προγράμματος, συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δυνάμει των ευρωπαϊκών κανόνων, για την αναθεώρηση του σχεδίου ανάκαμψης, βάσει των νέων συνθηκών, αναγκών και προτεραιοτήτων.

Ακόμη προβλέπεται μείωση της φορολογικής πίεσης για τις οικογένειες, τις επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολουμένους. Κατάργηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, αναπροσαρμογή της κατώτερης σύνταξης, των κοινωνικών επιδομάτων και των επιδομάτων αναπηρίας και φυσικά αγώνα εναντίον της παράτυπης μετανάστευσης και διαχείριση των ροών των νόμιμων μεταναστών. «Η Ιταλία μάς διάλεξε και εμείς δεν θα την εξαπατήσουμε.

Αν κληθούμε να κυβερνήσουμε, θα το κάνουμε για όλους τους Ιταλούς, με στόχο να ενώσουμε αυτόν τον λαό και να δώσουμε έμφαση σε όσα τον ενώνουν και όχι σε όσα τον διχάζουν. Θα δουλέψουμε με στόχο οι Ιταλοί να γίνουν και πάλι υπερήφανοι που είναι Ιταλοί» ανέφερε σε ανάρτησή της στο facebook η Μελόνι.

O Ματέο Σαλβίνι ευχαρίστησε, από την πλευρά του, για τη στήριξη τους οπαδούς της Λέγκας και τα στελέχη του κόμματός του για τη συνεργασία και τόνισε πως «έπειτα από τόσα χρόνια έχουμε μια εκλεγμένη κυβέρνηση με σαφή κεντροδεξιά πλειοψηφία. Υπολογίζω ότι θα κυβερνήσουμε για πέντε χρόνια. Τώρα θα είμαστε πρωταγωνιστές ενώ πριν, με τον Ντράγκι, ήμασταν απλοί κομπάρσοι».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα