Γερμανία: Συλλήψεις 25 πραξικοπηματιών!

Σχεδίαζαν να ανατρέψουν τη γερμανική κυβέρνηση με εισβολή στη Βουλή, χωρίς να τους απασχολεί αν θα προκαλέσουν απώλειες ζωών

Το φάντασμα του ναζισμού συνεχίζει να πλανάται πάνω από τη Γερμανία! Πάνω από τη χώρα όπου «ξεκίνησαν όλα» και κατέληξαν μέσα από το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο μεγαλύτερο αιματοκύλισμα της σύγχρονης Ιστορίας. Οπως έγινε χθες γνωστό, στο πλαίσιο μιας από τις μεγαλύτερες αστυνομικές έρευνες στον χώρο της Ακροδεξιάς στη Γερμανία συνελήφθησαν 25 άνδρες και γυναίκες, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger), η οποία είχε ως απώτερο στόχο την ανατροπή του πολιτεύματος διά της βίας και σχεδίαζε μεταξύ άλλων ένοπλη εισβολή στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και συλλήψεις πολιτικών!

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος, στην επιχείρηση έλαβαν μέρος περισσότερα από 3.000 άτομα, ενώ έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο, στη Βαυαρία, στη Βάδη – Βυρτεμβέργη, στη Σαξονία, στην Εση και τη Θουριγγία, σε 130 κατοικίες, γραφεία και αποθήκες, συμπεριλαμβανομένων των στρατοπέδων της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων (KSK) στη Βάδη – Βυρτεμβέργη.

Οι έρευνες επεκτάθηκαν όμως και πέραν των γερμανικών συνόρων, και συγκεκριμένα έφτασαν έως το Κίτσμπιλ της Αυστρίας και στην Περούτζια της Ιταλίας. Στόχος τους ήταν τουλάχιστον 52 άτομα, μεταξύ των οποίων ο 71χρονος πρίγκιπας Ερρίκος 13ος του Ρόις και ο πρώην διοικητής μονάδας αλεξιπτωτιστών, ο 69χρονος Ρούντιγκερ φον Π., οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Στη ναζιστική-φασιστική οργάνωση συμμετείχε όμως και η Μπίργκιτ Μάλζακ-Βίνκεμαν, πρώην ομοσπονδιακή βουλευτής της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (ΑfD) και νυν δικαστής στο Βερολίνο, η οποία είναι επίσης αθλήτρια της σκοποβολής και έχει στην κατοχή της «πολλά πυροβόλα όπλα». Μεταξύ των συλληφθέντων και των υπόπτων βρίσκονται ένας δικηγόρος, ένας γιατρός, πρώην στρατιώτες και ένας εν ενεργεία στρατιωτικός της KSK.

Ιδιαίτερο ρόλο στη ριζοσπαστικοποίηση της οργάνωσης φαίνεται ότι έχει διαδραματίσει η οργάνωση συνωμοσιολογίας QAnon, η οποία παρακίνησε τον Ιανουάριο του 2021 τον όχλο των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ να εισβάλει στο Καπιτώλιο, στις ΗΠΑ.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ και από τα συγκλονιστικά στοιχεία, η οργάνωση σχεδίαζε ήδη από τον Νοέμβριο του 2021 ένοπλη επίθεση στην Bundestag και συλλήψεις πολιτικών, με στόχο να προκληθεί εκτεταμένη αναταραχή στη χώρα και τελικά «ανατροπή» του δημοκρατικού πολιτεύματος. Οπως αναφέρεται στο πόρισμα της Εισαγγελίας, τα μέλη της οργάνωσης συνδέονται με «βαθιά απόρριψη των κρατικών θεσμών και της δημοκρατίας στη Γερμανία, γι’ αυτό και σχεδίαζαν βίαιη αλλαγή του συστήματος.

Γνωρίζουν ότι ενδεχομένως να υπάρξουν νεκροί, αλλά αποδέχονται αυτό το σενάριο ως ενδιάμεσο βήμα για την επίτευξη των στόχων τους». Οι Αρχές ωστόσο πρέπει ακόμη να διευκρινίσουν αν οι «Πολίτες του Ράιχ» προετοίμαζαν πράγματι μια «εξαιρετικά προδοτική ενέργεια», επισημαίνεται στο πόρισμα. Η ομάδα θεωρείται ότι προσπαθούσε να δημιουργήσει έναν «σκιώδη» στρατό σαν πολιτοφυλακή σε διάφορα σημεία της χώρας, προκειμένου να προωθήσει το σχέδιό της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα