Ξέρουν κάτι οι Ρώσοι για τους «ελληνικούς» S-300;

Και το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι «τι ξέρουν οι Ρώσοι; Γνωρίζουν κάτι που δεν είναι σε γνώση του ελληνικού λαού;» Ο λόγος; Χθες σε δήλωσή της που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας η εκπρόσωπός του Μαρία Ζαχάροβα (φωτό) αναφερόταν στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία από την ελληνική πλευρά και δη στην αποστολή S-300! Οπως τόνιζε μάλιστα, τα «σχέδια της Ελλάδας» να μεταφέρει τους S-300 στην Ουκρανία είναι προκλητικά, ενώ ξεκαθάριζε πως όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός που θα σταλεί στο Κίεβο θα καταστραφεί από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Σε μια κρισιμότατη χρονική στιγμή για την άμυνα της χώρας, καθώς οι απειλές της Τουρκίας διαδέχονται η μία την άλλη κι ενώ επισήμως τουλάχιστον ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχει διαψευστεί σε κορυφαίο επίπεδο -ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ είχε τονίσει πως δεν υφίσταται ζήτημα αποστολής S-300 στην Ουκρανία-, η δήλωση Ζαχάροβα γεννά ερωτήματα. Κατά τα λεγόμενά της, το τελευταίο διάστημα η ελληνική ηγεσία δηλώνει όλο και περισσότερο την ετοιμότητά της να μεταφέρει στην Ουκρανία τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300PMU-1 που εδρεύουν στην Κρήτη. «Θεωρούμε προκλητικά τα σχέδια για την προμήθεια του καθεστώτος του Κιέβου με τους S-300 και άλλα ρωσικά/σοβιετικά συστήματα αεράμυνας που θα είναι εχθρικά προς τη Ρωσία» σημείωσε, προσθέτοντας πως η παραβίαση των ρωσοελληνικών διακυβερνητικών συμφωνιών θα έχει αναπόφευκτες συνέπειες… «για να μην αναφέρουμε τη σημαντική αποδυνάμωση της ελληνικής αμυντικής ικανότητας στον τομέα της αεράμυνας».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα