Πανικός από την ξαφνική αδιαθεσία του Ερντογάν σε ζωντανή μετάδοση!

Ο Τούρκος πρόεδρος διέκοψε τηλεοπτική συνέντευξή του, οι γιατροί τού συνέστησαν ξεκούραση και ο ίδιος ανακοίνωσε την ακύρωση τριών προγραμματισμένων για χθες δημόσιων εμφανίσεών του στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας

Εντονη ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο τις τελευταίες ώρες, καθώς, ενώ απομένουν λιγότερες από 20 ημέρες από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου, ο «σουλτάνος» ανακοίνωσε την ακύρωση τριών προγραμματισμένων για χθες δημόσιων εμφανίσεών του!

Οπως έγινε γνωστό από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ήδη από το βράδυ της Τρίτης ο Τούρκος πρόεδρος είχε διακόψει τηλεοπτική συνέντευξή του που μεταδιδόταν ζωντανά λόγω των έντονων στομαχικών διαταραχών που ένιωσε. «Σήμερα (χθες) θα ξεκουραστώ στο σπίτι ύστερα από σύσταση των γιατρών μου» ανέφερε λίγο αργότερα ο 69χρονος Ερντογάν σε μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. «Δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να συναντηθούμε με τους αδελφούς μας του Κιρίκαλε, Γιοζγκάτ και Σίβας (σ.σ.: Σεβάστεια) σήμερα (χθες). Ζητώ συγγνώμη από όλους» έγραψε, αναφερόμενος στις περιοχές της κεντρικής Ανατολίας στις οποίες ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί με το κομματικό επιτελείο του στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο «σουλτάνος» είχε ήδη εκφωνήσει τρεις ομιλίες προχθές εν όψει της μάχης της κάλπης, σε μια κρίσιμη πάντως χρονική στιγμή, καθώς οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης αποτυπώνουν μια σταθερή πρωτιά μεν για τον αντίπαλό του, τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος όμως προσώρας δεν συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 50%.

Την προσωπική του εκτίμηση πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ηττηθεί τελικά από τον πρώτο γύρο των τουρκικών εκλογών και μάλιστα με μεγάλη διαφορά έκανε ο έγκλειστος στη φυλακή, de facto ηγέτης του φιλοκουρδικού HDP, Σελαχαντίν Ντεμιρτάς σε συνέντευξή του στο Politico. Ο λόγος για τον άνθρωπο που μετρά ήδη επτά χρόνια έγκλειστος στις τουρκικές φυλακές όντας κατηγορούμενος για τρομοκρατία από το ερντογανικό καθεστώς, αλλά μέσα από αυτές επιμένει να δίνει τον δικό του προεκλογικό αγώνα.

Σύμφωνα με το Politico, ο Ντεμιρτάς, πρώην υποψήφιος πρόεδρος και αρχηγός του HDP, συνεχίζει να ασκεί τεράστια επιρροή στα πολιτικά πράγματα της Τουρκίας, μια και ουδείς μπορεί να υποτιμήσει τον ρόλο που θα διαδραματίσουν στη μάχη της κάλπης τα εκατομμύρια των Κούρδων ψηφοφόρων. Δεν αποκλείεται να καθορίσουν -όπως εκτιμούν αναλυτές- όχι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά να βάλουν τέλος στην 20ετή κυριαρχία του «σουλτάνου» στα πολιτικά πράγματα της γείτονος.

Συνέντευξη

«Σε αυτήν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, όπου ακόμα και η μισή ποσοστιαία μονάδα είναι καθοριστική, οι Κούρδοι ψηφοφόροι θα είναι ιδιαίτερα επιδραστικοί στην τελική της έκβαση» είπε ο Ντεμιρτάς στο Politico, σε συνέντευξη που παραχώρησε μέσω των δικηγόρων του, παρά τη διαμαρτυρία του πως «είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθείς και να συμμετέχεις στην πολιτική από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας». Συγχρόνως, εξέφρασε την εκτίμηση πως «ο Ερντογάν θα χάσει στον πρώτο γύρο με μεγάλη διαφορά».

Το Politico ευλόγως χαρακτηρίζει τις εκλογές στην Τουρκία μία από τις σημαντικότερες πολιτικές αναμετρήσεις της χρονιάς, με τεράστιες επιπτώσεις για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα