Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, που έκαναν λόγο για μια νέα αρχή

Με πολύ θετικά σχόλια υποδέχτηκαν χθες τα τουρκικά ΜΜΕ τη συνάντηση διάρκειας περίπου μίας ώρας που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους – την πρώτη εδώ και 17 μήνες! «Ενα βήμα έχει γίνει στο Αιγαίο» τιτλοφορούσε το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της η «Hurriyet», κάνοντας λόγο για «μια νέα αρχή με την Αθήνα».

Το δημοσίευμα μάλιστα στάθηκε ιδιαίτερα στις δηλώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού -«ο Μητσοτάκης σημείωσε ότι κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ερντογάν είχε την εντύπωση ότι η Τουρκία στρέφεται προς τη Δύση»-, αλλά και σε εκείνες του Τούρκου προέδρου, που ανέφερε: «Στόχος μας δεν είναι να αυξήσουμε τους εχθρούς, αλλά να αυξήσουμε τους φίλους… Θα ενισχύσουμε περισσότερο αυτή τη φιλία. Η σημερινή συνάντηση ήταν μια συνάντηση όπου μπήκαν ξανά οι βάσεις. Δεν τίθεται θέμα χρήσης F-16 προς αυτή την κατεύθυνση. Οπως ποτέ στο παρελθόν». Στο «καλό κλίμα» που επικράτησε στη συνάντηση των δύο ηγετών στάθηκε και η «Yeni Safak». «Τουρκία και Ελλάδα σκοπεύουν να έρθουν ξανά πιο κοντά» έγραφε, ενώ για μια «κουβέντα που έλιωσε τον πάγο με τον γείτονα» έκανε λόγο η «Milliyet», σημειώνοντας πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη. «Ανέθεσαν μάλιστα στους υπουργούς τους των Εξωτερικών να καθοδηγήσουν τις διαδικασίες και να αναφέρουν την πρόοδο».

«Στόχος η επιτάχυνση των θετικών σχέσεων με τους γείτονες» σημείωσε και η «Sabah», τονίζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο Ελληνας πρωθυπουργός πως «το πιο σημαντικό αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η ανάδυση της επιθυμίας να έρθουμε ξανά πιο κοντά».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα