Ισημερινός: Σοκ από τη δολοφονία υποψηφίου για την προεδρία

Τον αποτροπιασμό της εξέφρασε χθες η διεθνής κοινότητα για τη δολοφονία του υποψηφίου για την προεδρία του Ισημερινού Φερνάντο Βιγιαβισένσιο (κεντρική φωτό), με πολλές χώρες να ζητούν να διεξαχθεί διαφανής έρευνα και οι δράστες να βρεθούν άμεσα και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Οι εικόνες που μετέδιδαν τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα ήταν σοκαριστικές! Ολα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης, όταν ο πρώην ακτιβιστής και δημοσιογράφος Βιγιαβισένσιο αποχωρούσε από προεκλογική του συγκέντρωση στην πρωτεύουσα Κίτο.

Τη στιγμή που επιβιβαζόταν στο όχημα που θα τον μετέφερε δέχτηκε πυροβολισμούς από ενόπλους, με τον ίδιο να πέφτει σχεδόν ακαριαία νεκρός. Λόγω των γεγονότων, ο πρόεδρος της χώρας, Γκιγιέρμο Λάσο, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 60 ημέρες, αν και η ημερομηνία των εκλογών, η 20ή Αυγούστου, δεν άλλαξε – τουλάχιστον προς το παρόν.

Ο 59χρονος Βιγιαβισένσιο, κεντρώος πολιτικός, καταγραφόταν ως δεύτερος στις δημοσκοπήσεις που διενεργούνταν εν όψει της κάλπης. Στο πρόγραμμά του αλλά και στις ομιλίες του αναφερόταν στο γεγονός πως στόχος του είναι η πάταξη της διαφθοράς στη χώρα και η αντιμετώπιση του καρτέλ ναρκωτικών. Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα ο, νεκρός πια, υποψήφιος για την προεδρία του Ισημερινού, Βιγιαβισένσιο, δεχόταν απειλές για τη ζωή του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα