Η Ρωσία άρχισε συναλλαγές με ψηφιακό ρούβλι

Αρχισε χθες η δοκιμαστική περίοδος ενός ψηφιακού ρωσικού νομίσματος που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain και στοχεύει στον περιορισμό των επιπτώσεων των διεθνών κυρώσεων που υφίσταται η Ρωσία. «Η VTB έγινε η πρώτη τράπεζα που δοκίμασε με επιτυχία τις συναλλαγές με ψηφιακά ρούβλια στην εφαρμογή της για κινητά» ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας.

Οπως εξήγησε η ρωσική κεντρική τράπεζα, επί του παρόντος θα μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές σε 30 σημεία πώλησης που βρίσκονται σε 11 πόλεις της χώρας, ενώ μακροπρόθεσμα «θα είναι δωρεάν για τους πολίτες και με μια ελάχιστη προμήθεια για τις επιχειρήσεις».

Στόχος της Μόσχας είναι να κάνει το χρηματοπιστωτικό της σύστημα πιο στεγανό και να περιορίσει την επίπτωση των διεθνών περιορισμών.

Πάντως, αντίθετα με τα κρυπτονομίσματα, που βασίζονται επίσης στην τεχνολογία blockchain, το ψηφιακό ρούβλι ανήκει στα λεγόμενα CBDC (ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας), που σε μεγάλο βαθμό ελέγχονται.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα