Σοκ! 6.000 βόμβες έχουν πέσει μέχρι στιγμής στη Λωρίδα της Γάζας

Ακόμη και η λέξη «κόλαση» δεν αρκεί να περιγράψει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι Ισραηλινοί ξεσπούν με λυσσαλέο τρόπο σε βάρος των άμαχων Παλαιστίνιων την οργή τους μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Χαμάς το περασμένο Σάββατο.

Ο ρυθμός του βομβαρδισμού της Γάζας είναι αδιάλειπτος, η συχνότητα των ριπών μοιάζει ρυθμισμένη με το ρολόι του θανάτου: κάθε 30 δευτερόλεπτα το ισραηλινό πυροβολικό βάλλει εναντίον κάποιου στόχου που μόλις και μετά βίας διακρίνεται, κάπου στη Λωρίδα της Γάζας.

«Περίπου 6.000 βόμβες έχουν ριφθεί στη Λωρίδα της Γάζας, με 4.000 τόνους εκρηκτικά» από την έναρξη της ισραηλινής απάντησης στην επίθεση που εξαπέλυσε το περασμένο Σάββατο η Χαμάς, σκοτώνοντας «εκατοντάδες τρομοκράτες» ανέφερε χθες η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, δίνοντας ουσιαστικά τη διάσταση όσων συμβαίνουν. Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ανέρχεται σε τουλάχιστον 1.417 – εκ των οποίων 447 παιδιά και 248 γυναίκες, ενώ 6.268 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Πάντως είναι δύσκολο να πει κανείς αν η πρωτοφανής απάντηση που υποσχέθηκε να δώσει το Ισραήλ στη Χαμάς άρχισε να αποδίδει καρπούς, πέντε ημέρες μετά την επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης στο ισραηλινό έδαφος και τον θάνατο τουλάχιστον 1.200 ανθρώπων.

«Η Χαμάς είναι το Ισλαμικό Κράτος και θα τη συντρίψουμε, θα την καταστρέψουμε όπως ο κόσμος κατέστρεψε το Ισλαμικό Κράτος» διαβεβαίωνε χθες ο Νετανιάχου, δείχνοντας πως αδιαφορεί για όσα λέει και ο ΟΗΕ, που χθες υπογράμμιζε ότι τα ισραηλινά πλήγματα στον θύλακα ισοδυναμούν με «συλλογική τιμωρία». Τα πυραυλικά πλήγματα όμως είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη αφορά τον πλήρη αποκλεισμό της Γάζας, καθώς το Ισραήλ έχει επιβάλει πλήρη πολιορκία.

Ο θύλακας διαθέτει ακόμη καύσιμα προκειμένου να λειτουργούν οι γεννήτριες (ακόμη και στα νοσοκομεία), αλλά αυτά ενδέχεται να τελειώσουν μέσα σε μερικές ώρες, προειδοποιούσε μάταια η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ICRC- ΔΕΕΣ), καθώς την ίδια στιγμή ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Ισραελ Κατς κυνικά δήλωνε: «Οχι νερό ούτε καύσιμα στη Γάζα όσο οι όμηροι δεν απελευθερώνονται».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα