Εγκλημα! Το Ισραήλ βομβάρδισε νοσοκομείο στη Γάζα. Φόβος για 500 νεκρούς

Η πιο θανατηφόρα επίθεση από το 2008! Για έγκλημα γενοκτονίας μιλάει η Χαμάς. Η ισραηλινή πλευρά έκανε λόγο για πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την παλαιστινιακή πλευρά

Διαστάσεις εθνοκάθαρσης λαμβάνουν πλέον όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες σε βάρος των Παλαιστινίων στη Γάζα, με θύματα εκατοντάδες -πάνω από 500- αμάχους μέσα σε νοσοκομείο της πόλης και με θύτη το Ισραήλ: τη «μοναδική δημοκρατία της Μέσης Ανατολής», όπως αυτοαποκαλείται, για την οποία όμως αναρωτιέται πλέον ακόμη και ο πιο καλόπιστος υποστηρικτής του πώς είναι δυνατόν να συνεχίσει να μιλά για στρατιωτικές επιχειρήσεις με χαρακτηριστικά «αυτοάμυνας», αλλά και για «αναλογικά χτυπήματα» σε βάρος των Παλαιστινίων, ενώ πλέον η ανθρωπότητα βρίσκεται ενώπιος ενωπίω με ένα έγκλημα πολέμου!

Χθες το βράδυ, οι λέξεις σε όλες τις γλώσσες του κόσμου έμοιαζαν αδύνατον να περιγράψουν το μέγεθος της φρίκης. Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν όταν νοσοκομείο της Γάζας βομβαρδίστηκε από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές του παλαιστινιακού θύλακα. Το ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera, επικαλούμενο πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε πως εκφράζονται φόβοι ότι περισσότεροι από 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό του Νοσοκομείου «Αλ Αχλί» στο κέντρο της παλιάς πόλης της Γάζας.

Και η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου ελάχιστα λεπτά αφότου εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα έκανε λόγο για τουλάχιστον 300 νεκρούς και αδιευκρίνιστο αριθμό εγκλωβισμένων κάτω από τα ερείπια. Την ίδια ώρα, σε ακόμη ένα ρεσιτάλ κυνισμού, ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, αρκούνταν να πει πως διερευνώνται οι αναφορές για βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως «υπάρχουν πολλές ψευδείς αναφορές από τη Χαμάς». Αργότερα, η ισραηλινή πλευρά έκανε λόγο για «πύραυλο της Χαμάς» που έπεσε κατά λάθος μέσα στον θύλακα.

Σε τηλεγράφημά του το AP, επιχειρώντας να περιγράψει το μέγεθος του μακελειού, υπογράμμιζε πως, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, τότε θα πρόκειται μακράν για την πιο θανατηφόρα επίθεση που έχει πραγματοποιήσει η ισραηλινή πολεμική αεροπορία από το 2008! «Η σφαγή στο Νοσοκομείο “Αλ Αχλί” δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία μας. Ενώ γίναμε μάρτυρες τραγωδιών σε προηγούμενους πολέμους και ημέρες, αυτό που συνέβη απόψε (σ.σ.: χθες) ισοδυναμεί με γενοκτονία» δήλωσε ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής πολιτικής προστασίας Μαχμούντ Μπασά, ενώ δημοσιογράφος του Al Jazeera, κάνοντας ρεπορτάζ από τον τόπο της καταστροφής, μετέδιδε πως «η κατάσταση εδώ είναι πραγματικά καταστροφική. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι κάτω από τα ερείπια των κατεστραμμένων κτιρίων. Ιατρικές ομάδες προσπαθούν να απομακρύνουν τα θύματα, αλλά υπάρχει αυξανόμενος αριθμός θυμάτων σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας».

Ανακοίνωση εξέδωσε από την πλευρά της και η Χαμάς, η οποία, μέσω Telegram, μιλούσε για «έγκλημα γενοκτονίας», υπογραμμίζοντας πως τα περισσότερα θύματα στο νοσοκομείο ήταν οικογένειες, ασθενείς, παιδιά και γυναίκες, ενώ ο Μαχμούντ Αμπάς κήρυξε τριήμερο πένθος. Σύμφωνα με το NBC, πάντως, η οργάνωση διεμήνυε χθες πως, εάν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί «μέσα σε μία ώρα», θα αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι.

Το τρομοκρατικών διαστάσεων χτύπημα, όμως, στο νοσοκομείο δεν ήταν το μοναδικό χθες. Νωρίτερα, στόχος των Ισραηλινών έγινε και σχολείο που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο σχεδόν 4.000 άνθρωποι. Από την επίθεση τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ υπήρχαν φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί κι άλλο.

Η χθεσινοβραδινή σφαγή έλαβε χώρα ενώ χιλιάδες Παλαιστίνιοι βρίσκονται παγιδευμένοι εν μέσω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών, χωρίς ρεύμα, νερό και τρόφιμα. Στα καταστήματα υπάρχουν τρόφιμα ακόμη για τέσσερις με πέντε ημέρες, όπως ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP). Παρ’ όλα αυτά, όπως επεσήμαινε Ισραηλινός αξιωματούχος, η χώρα του έχει επιτεθεί σε περίπου 5.000 στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας μετά την 7η Οκτωβρίου και ματαίωσε «μεγάλο αριθμό» άλλων πληγμάτων, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις απώλειες μεταξύ άμαχων Παλαιστινίων. Απέφυγε πάντως να σχολιάσει πως από τις ισραηλινές επιθέσεις -έως σήμερα- έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 3.000 Παλαιστίνιοι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα