ΗΠΑ: Ψυχοπαθής ο μακελάρης

Εφεδρος του αμερικανικού στρατού, όπου υπηρετούσε ως εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων, και πρόσφατα είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, διότι «άκουγε φωνές»

Εφεδρος του αμερικανικού στρατού, όπου υπηρετούσε ως εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων και πρόσφατα είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, διότι «άκουγε φωνές», όπως μετέδιδαν χθες τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, είναι ο ύποπτος ως δράστης στο νέο μακελειό που συγκλονίζει τις ΗΠΑ.

Ο δράστης, που ήταν οπλισμένος με ημιαυτόματο τουφέκι, σκότωσε τουλάχιστον 22 ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον άλλους 60 το βράδυ της Τετάρτης στο μακελειό που έλαβε χώρα στο Λιούιστον της πολιτείας Μέιν, στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Αντροσκόγκιν. Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές τοποθεσίες, σε μια αίθουσα μπόουλινγκ, όπου διοργανώνονταν και εκδηλώσεις, σε ένα εστιατόριο-μπαρ και σε ένα εφοδιαστικό κέντρο αλυσίδας σούπερ μάρκετ, καθώς ο μακελάρης -όπως έγινε αργότερα γνωστό- χτυπούσε σε ένα σημείο και ακολούθως αποχωρούσε άμεσα για να χτυπήσει σε άλλο, σκορπώντας τον τρόμο και τον θάνατο. Οι αμερικανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο ύποπτος ως μακελάρης είναι ο 40χρονος Ρόμπερτ Καρντ, ο οποίος, σύμφωνα με τη «New York Post», κατάγεται από το Μπόουντον του Μέιν.

Ψυχολογικά προβλήματα

Η αμερικανική εφημερίδα ανέφερε ότι ο Καρντ είναι μέλος των εφέδρων του αμερικανικού στρατού και υπηρετεί στη βάση στο Σάκο του Μέιν, όπου εκπαιδεύει νεοσυλλέκτους στα πυροβόλα όπλα. Φέρεται ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και το καλοκαίρι πέρασε δύο εβδομάδες σε ψυχιατρική κλινική, καθώς υποστήριζε ότι «άκουγε φωνές» και απειλούσε να αρχίσει να πυροβολεί το προσωπικό της στρατιωτικής βάσης στο Σάκο.

Το CNN μετέδωσε, δε, ότι ο Καρντ πρόσφατα έχασε τη δουλειά του, ενώ συμπληρώνοντας το βιογραφικό του το NBC ανέφερε ότι από το 2001 έως το 2004 σπούδαζε μηχανικός στο University of Maine, χωρίς, ωστόσο, να είναι γνωστό αν ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Η προχθεσινή είναι η πιο πολύνεκρη επίθεση του είδους στις ΗΠΑ από τον Αύγουστο του 2019, όταν νεαρός εφοδιασμένος με AK-47 άνοιξε πυρ εναντίον πελατών σούπερ μάρκετ στο Ελ Πάσο, σκοτώνοντας 22 άτομα.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η «Daily Mail», εκτός από το μακελειό στο Λιούιστον, φέτος στις ΗΠΑ καταγράφηκαν άλλα 565 περιστατικά με μαζικούς πυροβολισμούς. Χθες ο Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή να κυματίζει μεσίστια η αμερικανική σημαία στα ομοσπονδιακά κτίρια, με την απόφαση, βέβαια, να λαμβάνεται, όπως ανακοινώθηκε σχετικά, «σε ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα των παράλογων πράξεων βίας που διαπράχθησαν».

Την ίδια ώρα, πάντως, ουδείς, καμιά πολιτική δύναμη διαχρονικά δεν αναλαμβάνει το κόστος για την απαγόρευση της οπλοκατοχής, που έχει σχεδόν εθιμικά χαρακτηριστικά στη χώρα. Οι ΗΠΑ πληρώνουν εξαιρετικά βαρύ τίμημα για την ευρεία διάδοση των όπλων στην επικράτειά τους και την ευκολία με την οποία μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σε αυτά οι Αμερικανοί. Η χώρα μετράει περίπου 400.000.000 όπλα, γεγονός που σημαίνει ότι έχει περισσότερα όπλα απ’ ό,τι κατοίκους, ενώ ένας ενήλικος στους τρεις έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα όπλο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα