Αθλιότητα των Αλβανών κατά του Μπελέρη!

Πάνοπλοι αστυνομικοί τον πήγαν σιδηροδέσμιο και «σηκωτό», σαν να ήταν εγκληματίας, στην κηδεία της γιαγιάς του στη Χειμάρρα. Θα περάσει απαρατήρητο από την Αθήνα;

Το χθεσινό σόου αυταρχισμού και βιαιότητας του αλβανικού καθεστώτος εις βάρος του Φρέντι Μπελέρη δεν μπορεί να περάσει κάτω από τα ραντάρ της Αθήνας και των Βρυξελλών. Η εικόνα του ομογενούς Ελληνα δημάρχου της Χειμάρρας να μεταφέρεται σιδηροδέσμιος και φρουρούμενος από πάνοπλους Αλβανούς αστυνομικούς, οι οποίοι ποδοπάτησαν μνήματα εντός του νεκροταφείου, στην κηδεία της γιαγιάς του απέδειξαν με τον πλέον εξόφθαλμο τρόπο πως ο Εντι Ράμα είναι ένας αυταρχικός ηγέτης και η Αλβανία μια χώρα που δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σοκαριστικές εικόνες

Οι εικόνες είναι πραγματικά σοκαριστικές και συνάμα αποκαλυπτικές του μεγέθους του μίσους που τρέφει το καθεστώς των Τιράνων εις βάρος του Ελληνισμού της Αλβανίας, αλλά και προσωπικά του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ταπείνωσε τον Ράμα και τον υποχρέωσε σε ντροπιαστική ήττα σε μια περιοχή καθοριστικής σημασίας για τα συμφέροντά του. Το σκηνικό έντασης ήταν προσχεδιασμένο από το αλβανικό καθεστώς, καθώς οδήγησαν τον Φρέντι Μπελέρη στον χώρο όπου θα γινόταν η κηδεία της γιαγιάς του σαν να ήταν εγκληματίας. Η εικόνα του σιδηροδέσμιου δημάρχου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κόσμου, που άρχισε να φωνάζει δυνατά το όνομά του και να τον εμψυχώνει για τον άνισο αγώνα που δίνει απέναντι στον Εντι Ράμα.

Δεκάλεπτη παρουσία

Ωστόσο, οι προκλήσεις από την πλευρά των Αλβανών δεν τελείωσαν εκεί, καθώς, χωρίς λόγο και χωρίς καμία συγκεκριμένη αιτιολόγηση, η 6ωρη άδεια μετατράπηκε σε μια δεκάλεπτη παρουσία του δημάρχου της Χειμάρρας, όταν η σορός μεταφέρθηκε στον εσωτερικό χώρο του νεκροταφείου. Στο νεκροταφείο όπου γινόταν η ταφή, οι αστυνομικοί πήραν κυριολεκτικά σηκωτό τον Φρέντι Μπελέρη από το όχημα στο οποίο τον είχαν και τον έσυραν τρέχοντας πάνω από τα μνήματα, πριν τον γυρίσουν εν μέσω αποδοκιμασιών και αντιδράσεων στο βαν μεταφοράς.

Μάλιστα, σημειώθηκαν και μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ των αστυνομικών και των κατοίκων που βρίσκονταν στην κηδεία της γιαγιάς του Μπελέρη, χωρίς όμως να λάβουν μεγαλύτερη έκταση. Ο δήμαρχος Χειμάρρας είχε γράψει σε ανάρτηση στα social media: «Με βαθιά θλίψη ανακοινώνω την απώλεια της πολυαγαπημένης μας γιαγιάς Καλλιόπης. Σήμερα, στις 31/12/2023, στις 14.00, θα είμαστε όλοι παρόντες για να την αποχαιρετήσουμε και να τη συνοδεύσουμε στην τελευταία της κατοικία, στο κοιμητήριο Αρχ. Μιχαήλ στη Χειμάρρα. Θα τη θυμόμαστε πάντα με αγάπη και ευγνωμοσύνη. Αιωνία της η μνήμη».

Σημειώνεται πως ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει όμηρος του καθεστώτος, καθώς η δίκη του υφίσταται συνεχιζόμενες και αλλεπάλληλες διακοπές. Οπως είχε καταγγείλει ο ίδιος, «η δίκη είναι στημένη κακόγουστα και θέλουν να με δικάσουν οπωσδήποτε, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο». Είχε προσθέσει δε ότι «κρατούμαι στη φυλακή με ένα πλαστογραφημένο ποινικό μητρώο» και πρόσθεσε ότι «η Εισαγγελία συνεχίζει να πλαστογραφεί τα στοιχεία της δικογραφίας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα