Συμπληρώθηκαν 100 μέρες αιματηρού πολέμου στη Γάζα

Εκατό μέρες πολέμου συμπληρώθηκαν την Κυριακή στη ματωμένη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν το ανηλεές σφυροκόπημα του παλαιστινιακού θύλακα με όλα τα μέσα που διαθέτουν, με σκοπό να εξοντώσουν τη Χαμάς και τις υποδομές της στην περιοχή.

Εκατό μέρες πολέμου στη διάρκεια των οποίων, πάντως, το Ισραήλ έως τώρα δεν έχει πετύχει κανέναν από τους στόχους – συγχρόνως και την απελευθέρωση των ομήρων, των περίπου 250 ανθρώπων που συνελήφθησαν από τους τρομοκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσαν εναντίον των ισραηλινών εδαφών, αφήνοντας πίσω τους σχεδόν 1.140 νεκρούς.

Με το 2024 να μετρά ήδη τις πρώτες μέρες του, η ειρήνευση στην περιοχή φαντάζει -τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, άπιαστο όνειρο. Κι όσο αργεί η διεθνής κοινότητα να μπει ενεργά σε διαδικασία άσκησης πίεσης προς τους Ισραηλινούς, οι άμαχοι Παλαιστίνιοι θα πληρώνουν ολοένα και βαρύτερο φόρο αίματος.

Γυναικόπαιδα

Πάνω από 24.000 έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους -στη συντριπτική πλειονότητά τους γυναικόπαιδα-, ενώ περισσότεροι από 60.500 είναι οι τραυματίες στη Λωρίδα της Γάζας. Μέσα σε όλα αυτά, στο κάδρο μπαίνει τόσο η επισιτιστική κρίση που έχει προκαλέσει ο πόλεμος όσο, όμως, και η υγειονομική, καθώς οι δομές, εάν δεν έχουν συντριβεί, έχουν υποστεί σημαντικότατες ζημιές, με αποτέλεσμα να μη δύνανται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πληγέντες.

«Ο θάνατος, η καταστροφή, ο εκτοπισμός, η πείνα, η απώλεια και η θλίψη αυτών των 100 τελευταίων ημερών κηλιδώνουν την κοινή ανθρωπιά μας» δήλωσε ο Φιλίπ Λαζαρινί, επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ που προσφέρει βοήθεια στους παλαιστινίους πρόσφυγες (UNRWA). Σύμφωνα με τον ίδιο, μια ολόκληρη γενιά παιδιών της Γάζας είναι «ψυχικά τραυματισμένη», οι ασθένειες διαδίδονται και η πείνα απειλεί.

«Κανένας δεν θα μας σταματήσει, ούτε η Χάγη ούτε ο “Αξονας του Κακού” ούτε κανένας άλλος» τόνιζε, εντούτοις, το Σάββατο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, επιμένοντας πως θα συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρηση, ενώ συγχρόνως κλείνει τα αυτιά στις φωνές των χιλιάδων συμπολιτών του που, μέσα από μαζικές κινητοποιήσεις, τους καταλογίζουν σοβαρές ευθύνες για το γεγονός πως οι όμηροι παραμένουν στα χέρια της Χαμάς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα