Συναγερμός στις ΗΠΑ για «σοβαρή απειλή» από τη Ρωσία

Συναγερμός σήμανε χθες στις ΗΠΑ για «σοβαρή απειλή εθνικής ασφάλειας», πιθανότατα από τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τέρνερ έθεσε στη διάθεση όλων των μελών του Κογκρέσου πληροφορίες σχετικά με μια «σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια» για να τις εξετάσουν. Οπως ανακοίνωσε η επιτροπή, η επιστολή του Μάικ Τέρνερ μιλά για μια «αποσταθεροποιητική ξένη στρατιωτική ικανότητα», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει περί τίνος πρόκειται.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών ζήτησε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να αποχαρακτηρίσει όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να μπορούν να ενημερωθούν καταλλήλως όλοι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι και να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.

Σύμφωνα με το CNN, το οποίο επικαλείται πηγές ασφαλείας των ΗΠΑ, η νέα αυτή «απειλή» έχει να κάνει με τη Ρωσία. Πολλές πηγές με γνώση των πληροφοριών τις χαρακτήρισαν «πολύ ευαίσθητες». Στην πραγματικότητα, όπως ανέφερε μια πηγή, πρόκειται για μια εξαιρετικά ανησυχητική και αποσταθεροποιητική ικανότητα της Ρωσίας για την οποία «ενημερωθήκαμε πρόσφατα».

Από τη μεριά του, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, ανακοίνωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι σήμερα θα γίνει συνάντηση των οκτώ κορυφαίων Αμερικανών νομοθετών και από τα δύο κόμματα της Βουλής για να συζητήσουν το θέμα. Ωστόσο και εκείνος αρνήθηκε να διευκρινίσει τη φύση της απειλής και να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Προβληματισμό προκαλούν τόσο η ασάφεια για τη φύση αυτής της απειλής, που συνοδεύει όσα έγιναν εξαρχής γνωστά, όσο και το ασυνήθιστο της κινητοποίησης των θεσμών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα