Αγριο ξύλο στους Ουκρανούς λιποτάκτες

Αγριο, ανελέητο ξύλο περιμένει εκείνους που αρνούνται να πολεμήσουν και συγχρόνως επιχειρούν να διαφύγουν από την Ουκρανία ώστε να γλιτώσουν την επιστράτευση.

Συγκλόνιζαν χθες οι εικόνες που αποτυπώθηκαν σε σχετικό ρεπορτάζ του βρετανικού SkyNews, σύμφωνα με το οποίο πολλοί νέοι που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα και να διαφύγουν είτε προς τη Μολδαβία είτε προς τη Ρουμανία, για να γλιτώσουν να ντυθούν στα χακί και να σταλούν στο μέτωπο για να πολεμήσουν τους Ρώσους, όταν συλλαμβάνονται παραδίδονται πίσω στις ουκρανικές Αρχές. Και εκεί τους περιμένει μια πραγματικά άγρια… υποδοχή – με το άγριο ξυλοκόπημα που υφίστανται να αποτυπώνεται στο βιντεοσκοπημένο υλικό.

Λιθουανία

Ενώ έκαναν χθες τον γύρο του κόσμου αυτές οι συγκλονιστικές εικόνες, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατέφθανε στο Βίλνιους της Λιθουανίας προκειμένου να συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής και να έχει συναντήσεις με ηγέτες αρκετών άλλων ευρωπαϊκών χωρών-συμμάχων της χώρας του. Συγκεκριμένα, ηγέτες από περίπου 12 κράτη της Ευρώπης, περιλαμβανομένης της Πολωνίας, της Δημοκρατίας της Τσεχίας και της Ρουμανίας, αλλά και της Ελλάδας, συμμετείχαν στη σύνοδο της λεγόμενης «Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών», η οποία συγκεντρώνει 13 κράτη-μέλη της Ε.Ε. που βρίσκονται μεταξύ της Βαλτικής, της Αδριατικής και της Μαύρης Θάλασσας. Στην κορυφή της ατζέντας, μάλιστα, κυριαρχούσε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Στο Βίλνιους ο Ζελένσκι είχε την ευκαιρία να συναντηθεί πρώτα με τον πρόεδρο της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα, με τις δύο χώρες να υπογράφουν τελικά διμερή συμφωνία ασφαλείας. Επίσης, ο Ζελένσκι υπέγραψε άλλη μια συμφωνία ασφαλείας με τη Λετονία, η οποία δεσμεύτηκε να δαπανήσει τουλάχιστον το 0,25% του ΑΕΠ της στην επόμενη δεκαετία στην κυβερνοάμυνα, στην αποναρκοθέτηση και στις μη επανδρωμένες τεχνολογίες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα