Σφοδρές αντιδράσεις μετά το βίντεο που προκάλεσε οργή – Άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας στην Πάφο
Κύμα αγανάκτησης έχει προκαλέσει στην Κύπρο βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει τέσσερις εργαζόμενους του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας, στην Πάφο, να επιδίδονται σε βάναυση και προκλητικά προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στο κουφάρι νεκρής θαλάσσιας χελώνας. Οι τέσσερις υπάλληλοι συνελήφθησαν, έπειτα από άμεση κινητοποίηση των Αρχών.
Το περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν το επίμαχο βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις πολιτών. Στο υλικό, οι εργαζόμενοι εμφανίζονται σε παραλία της Χλώρακας να εντοπίζουν το νεκρό ζώο και, αντί να ακολουθήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες απομάκρυνσης και υγειονομικής διαχείρισης, να κλοτσούν το κουφάρι και να το πετούν με δύναμη στο έδαφος, αντιμετωπίζοντάς το σαν παιχνίδι.
Η εικόνα αυτή, που αποτυπώνει πλήρη έλλειψη σεβασμού προς τη φύση και ένα προστατευόμενο είδος άγριας ζωής, ακόμη και νεκρό, ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει έντονη κοινωνική κατακραυγή και αιτήματα για παραδειγματική τιμωρία.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου αντέδρασε άμεσα. Μετά τον εντοπισμό και την αξιολόγηση του βίντεο, οι τέσσερις εργαζόμενοι ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε βάρος τους διερευνώνται αδικήματα που σχετίζονται με την κακομεταχείριση νεκρού ζώου, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία της φύσης και της άγριας ζωής.
Παράλληλα, καταδίκη του περιστατικού εξέφρασε και η τοπική αρχή. Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας δήλωσε ότι η συμπεριφορά των συγκεκριμένων υπαλλήλων είναι απαράδεκτη και δεν συνάδει με τις αξίες και το ήθος της κοινότητας, ξεκαθαρίζοντας ότι τέτοιες πράξεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Όπως ανέφερε, πέραν της ποινικής διερεύνησης, αναμένεται να κινηθούν και οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.

