Οδηγός για το 800άρι των ελευθέρων επαγγελματιών

Σήμερα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Μετά τις 20 Απριλίου θα δοθεί στους δικαιούχους το επίδομα

Με καθυστέρηση μιας ημέρας, λόγω τεχνικών δυσκολιών, αναμένεται, τελικά, σήμερα να «ανοίξει» η πλατφόρμα στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ (aade.gr) για την υποβολή αιτήσεων λήψης της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ από τους περίπου 750.000 δικαιούχους μη μισθωτούς (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και τις ατομικές επιχειρήσεις με προσωπικό έως 5 εργαζόμενους).

Σύμφωνα με την ερμηνεία των σχετικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ, σε σχέση με το 800άρι, πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

1 Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ θα αφορά στην κάλυψη χρονικού διαστήματος 45 ημερών (επί της ουσίας 533,33 ευρώ αφορούν έναν μήνα και επιπλέον 266,66 ευρώ 15 ημέρες ακόμη).

2 Την ενίσχυση των 800 ευρώ δικαιούνται ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κάθε νομικής μορφής.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση επιχείρησης που δικαιούται την ενίσχυση, το 800άρι καταβάλλεται στον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό του νομικού προσώπου (άρα, δεν θα δοθεί το 800άρι σε κάθε εταίρο χωριστά).

3 Από την ενίσχυση εξαιρούνται οι ανώνυμες εταιρίες.

4 Βασική προϋπόθεση για τη χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης των 800 ευρώ σε επιχειρήσεις, είναι να έχουν έως πέντε άτομα προσωπικό.

5 Η καταβολή στους δικαιούχους μη μισθωτούς των 800 ευρώ αναμένεται ότι θα γίνει μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα, δηλαδή μετά τις 20 Απριλίου.

6 Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ δεν θα καταβληθεί σε όσους μη μισθωτούς (ελεύθερους επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενους) ή επιχειρήσεις που έχουν υποβάλλει μηδενική δήλωση ΦΠΑ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 6 μηνών.

7 Από την ενίσχυση, επίσης, εξαιρούνται όσοι ανήκουν σε επιστημονικά επαγγέλματα που, για τον Απρίλιο, δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ (εφόσον, φυσικά, λάβουν μέρος στα επιδοτούμενα σεμινάρια τηλεκατάρτισης). Για όσους μπουν στο εν λόγω πρόγραμμα, διάρκειας 30 ημερών, θα δοθούν 600 ευρώ σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση, 400 ευρώ, θα τους δοθεί μέσα στον μήνα και τα υπόλοιπα εντός… εύλογου χρονικού διαστήματος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα