Ντροπή! Κόβουν το ρεύμα σε 3.000 φτωχούς!

Οι ιδιώτες πάροχοι ρεύματος απαιτούν(εν μέσω κορονοϊού) 3.000 αποκοπές και ο Χατζηδάκης μιλά για… κακοπληρωτές!

H ΔΕΗ λεηλατήθηκε με τις ευλογίες της Ε.Ε. από επιχειρηματικά, ιδιωτικά συμφέροντα. Η απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας είχε ως αποτέλεσμα την τεράστια αύξηση των τιμών (έως και 150% από το 2009) και την ενεργειακή φτώχεια. Ο πρώην εθνικός ενεργειακός κολοσσός υποχρεώθηκε στην παραχώρηση του ρεύματος σε τιμές χαμηλότερες του κόστους παραγωγής του σε ιδιώτες, που στη συνέχεια το μεταπωλούν σε τιμές πολλαπλάσιες σε τρίτους ή ακόμη και στη ΔΕΗ!

Η βασική, δε, έγνοια του αρμόδιου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη είναι η διαφήμιση των ιδιωτών παρόχων της ενέργειας. Αδιάψευστος μάρτυρας, μεταξύ άλλων, το χαριτωμένο ενσταντανέ που έλαβε χώρα στην 84η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, με τον υπουργό να φωτογραφίζεται περιχαρής σε περίπτερο ανταγωνίστριας της ΔΕΗ.

Οι ιδιώτες, αφού λεηλάτησαν τη ΔΕΗ, δεν ορρωδούν προ ουδενός για την αύξηση της κερδοφορίας τους. Ακόμη και εν μέσω πανδημίας. Έτσι πριν από λίγες ημέρες δόθηκε εντολή για αποκοπές ρεύματος σε 3.000 νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

Το μάρμαρο, μεταξύ άλλων, το πληρώνουν και οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ, που εισπράττουν την οργή των καταναλωτών με βιαιοπραγίες και απειλές κατά της ζωής τους.
«Σε σχέση με τις αποκοπές υπάρχει συνεννόηση με τη ΔΕΗ και τους ιδιώτες παρόχους. Με βάση το υπάρχον πλαίσιο, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την κάλυψη των ευπαθών ομάδων. Εκείνοι που πρέπει να ανησυχούν είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, που θέλουν να εκμεταλλευτούν την κρίση» σημείωνε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης με πρόσφατες δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Θα έπρεπε κάποιος να υπενθυμίσει στον αρμόδιο υπουργό πως το μεγαλύτερο ποσοστό των στρατηγικών κακοπληρωτών αφορά μεγαλοοφειλέτες και όχι μικρές επιχειρήσεις και φτωχά νοικοκυριά. Επίσης, θα έπρεπε κάποιος να του υπενθυμίσει ότι εν μέσω πανδημίας, αθρόων απολύσεων και τρομακτικής οικονομικής συμπίεσης των καταναλωτών ρεύματος, συνιστά έγκλημα η διακοπή του κοινωνικού αγαθού της ηλεκτροδότησης.

Καταγγελίες

Την περασμένη Παρασκευή, η ΓΣΕΒΕΕ με επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος υπογράμμιζε ότι η συνομοσπονδία γίνεται αποδέκτης «καθημερινών καταγγελιών από επαγγελματίες που λαμβάνουν μηνύματα (sms) από ιδιωτικές εταιρίες ρεύματος για αποκοπές συνδέσεων ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεών τους, λόγω μη εξόφλησης του λογαριασμού. Η Γενική Συνομοσπονδία υπογράμμισε την αναγκαιότητα άμεσων ενεργειών του υπουργείου προς τις ιδιωτικές εταιρίες ρεύματος, προκειμένου να ανακληθούν οι εντολές αποκοπής κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και μέχρι την επιστροφή στην κανονικότητα».

Όπως διευκρινίζει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, «καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει προς τους ιδιώτες από την πλευρά του υπουργείου. Επικαλούνται τους στρατηγικούς κακοπληρωτές εν μέσω μιας τεράστιας κρίσης. Μόνο και μόνο για λόγους ανθρωπιστικούς θα έπρεπε να επιδειχθεί αυτή την περίοδο μια σχετική ανοχή. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που οι μικρομεσαίοι δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής ούτε την ενίσχυση των 800 ευρώ». Σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, τις μεγαλύτερες πιέσεις τις δέχονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιφέρειας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα