Βάσει ΑΜΚΑ οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Μαΐου

Τμηματικά και σε αρκετές περιπτώσεις με βάση τον αριθμό στον οποίο λήγει ο ΑΜΚΑ κάθε δικαιούχου θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις Μαΐου, με στόχο να μην παρουσιαστούν ξανά φαινόμενα συνωστισμού δεκάδων ατόμων μπροστά από τα ΑΤΜ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας χθες δήλωσε ότι έχει επιλεγεί αυτή η διαδικασία για να μην υπάρξει ξανά το ενδεχόμενο να συγκεντρωθούν πολλοί συνταξιούχοι μπροστά από τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών των τραπεζών, όπως συνέβη στα τέλη του προηγούμενου μήνα. Για τον λόγο αυτό οι πληρωμές των κύριων συντάξεων Μαΐου θα ξεκινήσουν στις 22 και θα πραγματοποιηθούν τμηματικά, σε αρκετές περιπτώσεις (κυρίως για όσους προέρχονται από τέως ταμεία μισθωτών, όπως το ΙΚΑ), ανάλογα με τον αριθμό στον οποίο λήγει ο ΑΜΚΑ κάθε δικαιούχου (βλ. σχετικό πίνακα).

Όσοι δεν γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους μπορούν να τον μάθουν ακολουθώντας τα εξής βήματα: α) Μπαίνουν στην ιστοσελίδα του ΑΜΚΑ (www.amka.gr/AMKAGR/), β) εισάγουν τα προσωπικά στοιχεία που τους ζητούνται και γ) στη συνέχεια βάζουν ΑΦΜ και αριθμό αστυνομικής ταυτότητας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταβολής των κύριων συντάξεων, την Τρίτη 5 Μαΐου, θα πιστωθούν από το ΕΤΕΑΕΠ όλες οι επικουρικές, χωρίς ωστόσο να έχει προβλεφθεί στην περίπτωση αυτή τμηματική πληρωμή, ανάλογα με τον κάθε τέως αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα