Πρώτο κύμα πληρωμών για την ενίσχυση των 800 ευρώ

Σε ποιους θα καταβληθεί από σήμερα μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή. Έως τις 7 Μαΐου η ολοκλήρωση της διαδικασίας

Από σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου 2020 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο «κύμα» πληρωμών της έκτακτης ενίσχυσης των 800 ευρώ.
Τονίζεται πως στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού, οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή και έχουν λάβει γνωστοποίηση της αναστολής από τις επιχειρήσεις – εργοδότες τους υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Το πρώτο «κύμα» πληρωμών των 800 ευρώ καταβάλλεται σε όσους μισθωτούς έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις. Στην πλειονότητά τους εκτιμάται ότι θα είναι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους από τα μέσα Μαρτίου και μετά (άρα τόσο οι ίδιοι όσο και οι εργοδότες υπέβαλαν τις αιτήσεις τους μέχρι τα τέλη Μαρτίου ή τις πρώτες ημέρες του Απριλίου). Ενδεχομένως να καταβληθεί το επίδομα και σε έναν περιορισμένο αριθμό εργαζομένων (με αναστολή σύμβασης) που απασχολούνται σε πληττόμενες εταιρίες. Ο αριθμός των εργαζομένων που έχουν κάνει ηλεκτρονική αίτηση και θα πληρωθούν είναι πάνω από 800.000.

Δηλώσεις

Παράλληλα, μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου δηλώσεις αναστολής συμβάσεων μπορούν να κάνουν πληττόμενες επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα έχουν την ευκαιρία να κάνουν αιτήσεις για το 800άρι μισθωτοί των οποίων οι συμβάσεις έχουν ανασταλεί, ανάλογα με τον καταληκτικό αριθμό του ΑΦΜ.

Από τις 21 μέχρι τις 23 Απριλίου επιχειρήσεις και μισθωτοί θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να κάνουν τυχόν διορθώσεις στις δηλώσεις τους. Το επόμενο «κύμα» πληρωμών των 800 ευρώ θα γίνει από τις 25 μέχρι τις 27 Απριλίου.

Επίσης, από την Τρίτη 21 μέχρι την Πέμπτη 30 Απριλίου θα έχουν μια τρίτη ευκαιρία να υποβάλουν αιτήσεις για το 800άρι οι μισθωτοί. Το τρίτο «κύμα» καταβολής των 800 ευρώ θα γίνει από την Τρίτη 5 μέχρι την Πέμπτη 7 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι στο μέτρο της ενίσχυσης των 800 ευρώ θα ενταχθούν και ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών, και επιχειρήσεις με τη μορφή Ο.Ε., Ε.Ε., ΕΠΕ και IKE, οι οποίες δεν απασχολούν ή απασχολούν μέχρι και 20 εργαζομένους, έναντι πέντε που προβλέπεται σήμερα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα